divendres, 27 de febrer del 2015

Ressenya: Crónicas de Fortuna-El Secreto del Trapecista+Presentació

Hey Angels!

Avui us porto una ressenya d'un llibre que ha sigut màgic, més l'experiència de la presentació que es va fer. 


Para Kyle, ser un circense es un problema. Para Lavelle, una maldición. Para Gunnir, un sueño.
Estos tres amigos siempre han soñado con una vida más allá del siniestro orfanato en el que  han crecido. Hasta que un día, Kyle descubre que, en realidad, es un circense y esa misma  noche unos hombres lo raptan y lo meten en un carro. Lavelle, una joven payasa que odia hacer reír, y Gunnir, un chico corriente que sueña con ser mago, no dudarán en ir tras él sin saber que están a punto de embarcarse en la aventura más grande de sus vidas y del reino de Fortuna, donde hablar con animales, controlar el fuego, bailar sobre la tela de una araña, conocer el futuro o volar sobre los tejados, es posible.


Abans de dir-vos que em va semblar aquest llibre, amb aquesta meravellosa portada us explicaré com va anar la presentació. Segurament com alguns ja sabreu la Clara i jo ( si, la Clara que esteu farts de veure per aquí ; ) ) vam quedar i vam anar juntes a la presentació que feien a Barcelona a la Casa del Llibre, on hi anava el Javier Ruescas ( òbviament ), l'il·lustradora ja que les il·lustracions són una part molt especial i important del llibre i finalment el Rush Smith, un YouTuber molt conegut que va ser dels primers que va llegir el llibre abans de ser publicat. L'experiència va ser increïble i vam aconseguir que ens firmessin el llibre i simplement va ser massa. 
Per aquí estem la Clara i jo

El llibre no cal dir que m'ha encantat en tots els sentits possibles, si que potser no és ben bé juvenil i potser és més per una franja de 11-12 anys, jo l'he disfrutat igual. 

"Fortuna y Aplausos"

Ens situa en un món, el qual en aquest primer llibre només podem veure'l de lluny, ja que si que ens el descriu en alguns aspectes, però encara no sabem com és ben bé i només faig que comptar els dies que falten per a la segona part. Aquest món s'anomena Fortuna, on podem trobar-hi dos tipus de persones, els humans ( normal i corrents ) i els "Circenses" que són aquells que tenen com una mena de poder especial relacionat amb el món del circ. Haig de dir que el tema del circ, em va semblar molt interessant, perquè mai havia llegit res amb aquest tòpic i a mi sempre m'ha agradat molt el circ ja que té aquella màgia i msteri a la vegada, i des de petita que hi vaig i això em va fer cridar encara més l'atenció.
La història ens presenta a tres personatges protagonistes, que la relació que tenen entre ells m'ha recordat a la dels tres personatges protagonistes de Harry Potter ( en el bon sentit). Aquest són el Kyle, el Gunnir i finalment la Lavelle. Amb el personatge que més he empatitzat ha sigut amb la Lavelle. Des de la primera frase que diu al llibre  (que està marcada amb un post-it) ja vaig saber que em cauria fenomenal, i així va ser. La Lavelle és una "Circense" pallassa, però el problema és que ella odia fer riure la gent. Una característica que tenen els pallassos "circenses" és que neixen amb alguna cosa que els distingeix físicament, com per exemple el cabell de colors i arrissat, el nas vermell... i això fa que tothom al veure la Lavelle automàticament la classifiquen en una etiqueta i no li donen l'oportunitat de poder ser ella mateixa. És per aquest motiu el qual he empatitzat tant amb ella.

- Y sí, caballero, soy una payasa- prosiguió la joven, ignorando a su amigo y dando un paso más al frente-, pero eso no quiere decir que deba estar contando chistes y lanzando agua de una margarita todo el día.
(Primera frase de la Lavelle al llibre)

Com ja he dit, en aquesta primera part no arribem a tenir una definició gaire clara d'aquest món màgic, i encara hi han moltes preguntes per respondre. Si hagués de dir alguna pega al llibre és que no li se trobar la direcció de la història, no se ben bé com expressar-ho però en fi, el llibre és meravellós i em va tenir captivada durant dos dies, que és el temps que em va durar, i si no us crida l'atenció la sinopsi o el que sigui compreu-lo només per veure les meravelloses il·lustracions ( sóc conscient de les vegades que estic utilitzant el l'adjectiu meravellós) de Lola Rodríguez, en serio són fantàstiques. La meva preferida és una de la Lavelle, com no, que reflexa tant bé amb la seva mirada, postura, com se sent en aquell moment que em va trencar el cor, i per primera vegada vegada vaig marcar amb un post-it una il·lustració.
El millor de tot és el final, ja que és quan podem saber cada cop més el camí que tindrà la història i em moro per saber la continuació, per poder veure la direcció que agafaran els personatges i veure com aquests mateixos van creixent. El següent llibre promet molt i molt.

" No siempre tenían la oportunidad de asistir a un espectáculo tan mágico y misterioso como el del circo"

Tu ara tens l'opotunitat, t'asseguro que no et decepcionarà.

En definitiva un llibre que et meravellarà en tots els sentits possibles, amb uns persontages molt ben treballats i gens plans que et faran sentir, emocionar, enfadar i suplicar per una segona part pròxima. Si vols una lectura lleugera, entretinguda acompanyada de precioses il·lustracions, El Secreto del Trapecista és el llibre que estàs buscant. 
Només em queda dir: ¡Fortuna y Aplausos!

Vau anar a la presentació de Barcelona? Havíeu sentit a parlar del llibre? Quins altres llibres de l'autor heu llegit? Què en penseu de les il·lustracions? Us crida el llibre? Sí? No? 





:) Us espero als comentaris : )




14 comentaris:

  1. Hola!!!

    Doncs no se si vull llegir el llibre. Per una banda el fet de que sigui per una edat entre 11-12 em tira cap al darrere...tampoc m'atrau molt.

    Gracies per la ressenya.
    Ens llegim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Sento dir-te que t'estàs equivocant totalment, potser és més per una franja d'uns 12 anys igual que Harry Potter o per exemple Percy Jackson.

      Parlem<4

      Elimina
  2. Holaa!
    No he llegit cap dels llibres de l'autor haha sincerament ara mateix en aquest moment no m'atrauen gaire. A més que coincideixo amb la noia de dalt, el fet que sigui per un public mes aviat infantil també em tira enrere... Has dit 11-12 anys? Jo es que en tinc bastants mes haha i per aixo em tira molt enrere. Però igualment sembla una historia preciosa! Potser mes endavant li dono una oportunitat:)

    Ens llegim<3

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs et recomana 100 % l'escriptor i si aquest no t'atrau pots provar amb la trilogia de Play, Show i Live q segur que t'agrada. Repeteixo com he dit al comentari d'amunt, és una trilogia q va encarada potser cap a un públic d'una franja de 11 12 o 13 això no vol dir que una persona de 18 o de 21 no ho pugui disfrutar, igualment poso l'exemple del comentari anterior, Harry Potter ( almenys els primers llibres) es consideren infantils...

      Parlem <4

      Elimina
  3. Quin morro, vas veure a Javier Ruescas i Rush Smith, ja m'hauria agradat a mi estar amb tu...
    De totes maneres me encanta aquest llibre perque em crida molt la atenció i perque ja té un munt de crítiques bones. A més, m'encanten els llibres amb il·lustraciones.
    Espero poder trobar-lo i lleir-m'ho.
    ¡Molt boen ressenya! Petons <33

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs si veure si a la pròxima ens veiem ; )
      T'ho juro no et decepcionarà és meravellós i les il·lustracions ja *_*
      Ja em diras que tal quan te'l llegeixis!

      Parlem<4

      Elimina
  4. Ay, es que les ilustracions son tan maques... Aixo si, les meves preferides son les que surt la Lavelle. I la historia m'ha encantat.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. La verdad es que no me termina de llamar.
    Te sigo y te invito a que te pases por mi blog.
    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Bueno para gustos colores pero te lo recomiendo un montón!

      ( Ya te sigo <4 )

      Elimina
  6. Hola Aria!

    Doncs des de que el Javier Ruescas va anunciar la sortida del seu nou llibre que el vull llegir, malauradament encara no el tinc a les meves mans, però ja arribarà ;)
    Quina ràbia que al final no vaig anar a la presentació! Potser us podria haver conegut!
    El pròxim cop podries fer una entrada informativa?
    Parlem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Doncs quan fnalment el puguis llegiir ja em diràs a veure que tal i debatim una mica ; )
      Si tranquil·la ja avisré el pròxim cop, però si la Laura Gallego ve per Barcelona ( per el seu nou llibre) de ven segur que hi anirem ( la clara i jo), de totes maneres ja avisaré!

      Parlem<4

      Elimina
  7. Acabo de descobrir el teu blog gràcies a la secció del fòrum de llibres d'adolescents.cat i la veritat és que m'encanta! Un dels primers blogs de llibres en català que llegeixo, enhorabona.
    Jo sí que he llegit aquest llibre, i de fet em va encantar tant com tu. Les il·lustracions són precioses, i el text és una maravella. Tinc el llibre ple de post-its :')
    Estaria bé que si has anat a alguna firma per Sant Jordi, fessis una crònica :-) (jo vaig anar a la de Javier Ruescas <3 i la de l'Albert Espinosa)

    Et convido a que et passis pel meu blog :3 (és en castellà) elpinguinolector.blogpot.com.es Espero que t'agradi! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Noo vaig anar a cap firma de llibres el dia de sant jordi :'( a part tampoc hi havia cap que em cirdés gaire ja que al Javier Ruescas l'havia vist feia poc... jo la que volia que venís era la Laura Gallego i no va venir... morim tots :''(
      Ara passo pel tue bloc un petó <4

      Elimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...