dimarts, 17 de novembre del 2015

Ressenya: El Noi del Bus

Hey Angels!

Moltes vegades quan faig una ressenya, no penso en si puc  o no ofendre l'escriptor o algú amb la meva opinió, perquè sé que (com la majoria són de parla anglesa o de fora d'espanya) no ho arribaran a llegir no em tallo gens... però en aquesta entrada canvia tot. L'Aina Li és una noia de 15 anys que ha publicat un llibre amb l'editorial Fanbooks i de seguida el vaig voler demanar. Si voleu saber com va acabar publicant un llibre una noia tan jove i tot el procés, només cal que aneu al seu blog: Histories trobades.



Títol: El Noi del Bus


Escriptora: Aina Li


Editorial: Fanbooks 
(Gràcies per l'exemplar)


Pàgines:


Saga: No


Etiquetes: Amor, realista






La Diana agafa cada tarda el bus per tornar a casa després de l’institut. Aquella tarda, s’asseu al costat d’un noi guapíssim, però ell ha de baixar a la parada següent i s’acomiaden sense dir-se els noms ni donar-se els telèfons. Però la casualitat farà que es tornin a trobar i surtin junts seguint un pacte: no es diran els noms durant un mes, ell serà el noi del bus i ella la noia del bus. 
El Noi del Bus ens presenta una història que comença en un autobús. La nostra protagonista l'agafa com cada dia per anar cap a l'escola. En el dia que comença el llibre, la Diana es troba amb 3 nois diferents que tindran cada un més o menys protagonisme que anirem veient al llarg de la novel·la. 
El fet que l'escriptora hagi decidit escollir l'escenari  familiar com és el bus m'ha agradat molt, ja que jo cada dia l'agafo, mínim dues vegades.

El llibre en si, ha estat bé, entretingut, però no m'ha acabat de convèncer, no perquè sigui dolent ni res per l'estil, sinó perquè no és el meu tipus de novel·la preferida. Amb això vull dir que, una persona que li agradi llegir "pastelades" romàntiques ho gaudirà molt. En canvi, una persona com jo, que li agraden però fins a un límit li trobarà, segurament, un excès de sucre. 
Malauradament, tampoc he acabat de congeniar amb cap dels dos personatges principals. Les seves personalitats i decisions simplement no encaixaven amb les meves i això em va fer frustar moltes vegades al llarg de la història.
El meu personatge preferit del llibre va ser la May, que és una de les millors amigues de la protagonista i realment m'hagués encantat poder llegir la seva història d'amor tòxica i no la que hi ha com a central entre la Diana i el noi del bus, que trobo que no aporta res nou i que no s'hagi vist abans.
Com he mencionat moltes vegades, odio els amors superficials i en aquest cas (com moltes altres novel·les) comença sent un amor totalment superficial, almenys des del punt de vista d'és d'on ho miro jo. El noi està ple de tòpics i la noia igual. No vull carregar contra aquest llibre només, sinó que és una queixa en general sobre la literatura juvenil. 
També sento que tot el llibre transcorre molt ràpid. És a dir, jo (almenys personalment) no declararia el meu amor etern i rotund a una persona que fa 1 setmana que conec. Aquest aspecte és el que em molesta més del llibre. Jo no vull veure al cinema, a la literatura, a qualsevol lloc en general una relació amorosa utòpica, i perfecte, perquè simplement no és real. Quan llegeixo busco sentir-me identificada amb la manera de pensar dels personatges, les seves decisions, a vegades simplement admiro les seves capacitats davant de situacions... i cap dels dos protagonistes principals m'ha aportat res d'això. (La Mary si : ) )

El que m'ha semblat molt original i no em sona d'haver-ho vist en lloc és el tema dels noms. Els dos protagonsites es coneixen el bus i al cap d'uns dies decideixen que no es diran els noms fins que no hagi passat un mes. Trobo que és cert intrigant i et deixa amb el dubte de si realment tot aguantarà un mes. 


Un llibre que és entretingut i que et fa desconnectar de la realitat. Va ser la meva salvació durant una setmana plena d'exàmens i si sou d'aquells o d'aquelles que us agrada el sucre, seguríssim que us encanta! 
(2,5/5)

Heu llegit el llibre? Què en penseu? Us agraden les històries romàntiques? Què en penseu sobre els tòpics que he mencionat? Us animeu amb una lectura lleugera? 



: ) Us espero als comentaris : )











T'interessa el que estàs llegint? Subscriu-te per no perdre't cap post!
És gratis!



5 comentaris:

  1. Hola Aria!

    Veig que mes o menys tothom té una opinio semblant;)
    A mi m'agraden les pastelades, però també fins a cert punt..
    La veritat es que tinc ganes de llegir-lo!

    Petons

    ResponElimina
  2. Aria!
    Doncs em sap una mica greu que no t'hagi convençut. Com tu, jo ja busco quelcom més que no em faci diabètica (NO SUCRE, PLS).

    En fi, necessitarem un llibre que ens revitalitzi (REVIVAL HO PILLES OKNO)

    ResponElimina
  3. Hola!
    Jo m'e lestic lleguint i crec que no comparteixo la teva opinio, per'o para gustos colores, jaja.
    (te nominat a un liebster award al meu blog)
    Petons, ens lleguim!

    ResponElimina
  4. A mi m'ha agradat força. I potser no has sabut veure mes allà del tema amoros. Una novela juvenil escrit per una noia jove que tambe parla del maltractament i de la homosexualitat, KO em trec el barret i si un primer llibre es aixi quan tinguin uns anys mes pot ser espectacular.

    ResponElimina
  5. M'han recomenat aquest llibre però la teva opinió m'ha decebut bastant, ns si comprar-me'l...

    ResponElimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...