divendres, 25 de setembre del 2015

Ressenya: Una Llama entre Cenizas

Hey Angels!

Com us vaig prometre, aquesta entrada ja és una ressenya... d'un llibre que m'ha fet superar el bloqueig lector que arrossegava des de feia setmanes!



Títol: Una Llama entre cenizas    


Escriptora: Sabaa Tahir  


Editorial: Molino 


Pàgines: 443   
                                      

Etiquetes: Distopia, acció, aventura    


Saga: Sí       


Preu: 17,95€                                                                                             


Laia es una huérfana que lucha por salvar a su único hermano. Elias es un soldado que lucha por su libertad. Y ambos descubrirán que el Imperio sólo puede vencerse desde dentro...En un mundo regido por la ley marcial de la Roma Antigua, el precio de la desobediencia es la muerte. Laia y su familia sobreviven en los callejones más pobres, sin cuestionar el orden establecido. Han visto lo que les pasa a quienes se atreven a desafiarlo.Cuando encarcelen a su hermano por traición, Laia se verá obligada a acudir a la resistencia. A cambio de su ayuda, deberá espiar para ellos en la Academia Militar. Allí conocerá a Elias, el soldado más prometedor del Imperio y también su mayor opositor.Laia es esclava, Elias es soldado. Ninguno de los dos es libre. Solo uniendo sus destinos podrían cambiar el de todos.
Com ja he dit a la introducció, aquest llibre m'ha fet superar el meu bloqueig lector. Feia uns quants mesos que en sabia d'aquest, quan va aparèixer per primera vegada a la comunitat de booktube a Amèrica i a països de parla anglesa. Honestament mai m'havia parat a mirar de que anava, però tothom el deixava súper bé, així que quan el vaig veure a la llibreria em vaig arriscar i el vaig comprar. I oh déu meu, ha sigut l'acert més gran de la meva vida sencera! 

La història distòpica ens presenta un nou imperi, el qual governen els marcials, els invasors. El poble original, anomenats Acadèmics, viu en condicions precàries i sota les estrictes normes de l'imperi que els té esclavitzats. A partir d'aquesta introducció coneixem la Laia, una noia de 17 anys Acadèmica que viu amb el seu germà i els seus avis, ja que els seus pares són morts. Per un seguit de fets que succeïxen als primers capítols, el germà de la Laia serà emportat a una presó acusat de participació de la resistència. La Laia decidirà deixar-ho tot, per poder rescatar el seu germà i per tant decideix demanar ajuda a la resistència...

"Izzat. Es rai antiguo, el idioma que hablaban los académicos antes de que nos unvadieran los marciales y obligaron a todos a utilizar el sérreo. Izzat significa muchas cosas: fuerza, honor, orgullo. Pero en el último siglo ha acabado significando algo muy específico: libertad"

Pot semblar liós, i ho és molt. Els primers capítols són una mica desconcertants i vaig anar una mica perduda, ja que hi ha molt de vocabulari nou i moltes dades que s'han d'interioritzar per poder seguir amb la història. Però un cop passes les primeres pàgines ja es va assimilant tot i es va fent més clar. 
El llibre m'ha encantat en majúscules i en negreta i en subratllat i en colorins. He trobat que és una distopia molt original i que planteja unes qüestions molt dures sobre els humans i el que som capaços de fer.Me l'he llegit en 2 dies, ja que té un ritme molt bo, el qual em va deixar totalment enganxada i intrigada fins al punt que hi vaig somiar-hi. 
El primer llibre d'aquesta saga, està narrat des del punt de vista dels dos protagonistes la Laia per una banda i l'Elias per l'altre. S'ha de dir que, al meu gust, el plat fort de la història ha sigut sense cap mena de dubte l'Elias. L'Elias, com diu molt bé la sinopsi, és un dels millors soldats que hi ha, i tot i que durant quasi bé tota la seva vida ha estat en aquesta escola militar on li han ensenyat a menysprear els acadèmics, a matar, a utilitzar la violència, a sentir-se lliure de fer el que vulgui amb les esclaves... ell segueix firme amb la seva ideologia sobre el que creu que està bé i el que està malament. Ho trobo molt admirable i digne d'una gran ovació, ja que si de ben petit et van rentant el cervell i et van "maxacant" amb tals barbaritats és difícil crear-se una opinió pròpia. 

"Esta vida no es siempre lo que pensamos que será. Eres una llama entre cenizas, Elias Veturius. Prenderàs y arderàs, arrasarás y destruiràs. No puedes cambiarlo. No puedes evirarlo."

Com ja he dit, el llibre narra situacions molt dures, injustes i cruels que segurament tenien lloc a l'època de l'imperi Romà i que durant la història s'han vist repetides una vegada i un altre. Realment planteja escenes desapiadades, sense escrúpols, inhumanes, sàdiques i salvatges que poden arribar a posar els pèls de punta o (com em va passar a mi) caure alguna llàgrima.
La Martha Hunt al videoclip de Bad Blood és com
m'he imaginat a l'Helene. Un personatge el
qual tinc sentiments barrejats...
Un altre punt fort de la història ha sigut l'ajustament de les dosis d'amor, ja que els protagonistes, sent adolescents sempre passa. M'ha agradat com ho ha distribuït l'escriptora, ja que hagués sigut absurd i infantil per part de la protagonista centrar-se tota l'estona amb un noi, quan té tantes coses al cap i cada segon és un perill per la seva vida. 
Si hagués de dir algun punt negatiu potser seria el patró que segueix la protagonista, ja que se'm repeteix una mica: Típica noia guapíssima que no és conscient com de bonica és, deixa a tots enamorats i que es creu que no es valenta però en realitat ho és moltíssim. Per deixar de banda el tema dels germans o familiars, que sembla que a les heroïnes de distopies només es posin en moviment quan els hi passa alguna cosa als seus germans... que ho entenc perfectament, però simplement es repeteix...


Llibres similars: Amanecer Rojo

T'agradarà si...?: Busques una distopia més fosca i intrigant. 

En definitiva Una llama entre cenizas es una distopia que té de tot, aventura, intriga, suspens que et farà qüestionar-te certes coses sobre com era i com és l'èsser humà. On es retraten escenes molt injutes i cruels que et faran replantejar-te moltíssims fets, i amb uns protagonistes que segur que t'atrapen tant com a mi. 

4,5/5

Heu sentit a parlar del llibre? Sí? No? Què en penseu? l'heu llegit? Li teniu ganes? Us crida l'atenció? Què en penseu sobre la portada? 




: ) Us espero als comentaris : )









4 comentaris:

  1. Estava buscant resenyes sobre aquest llibre i m'ha aparegut la teva. Tinc moltíssimes ganes de llegir-lo, nomès em cal trobar el moment. Em crida molt l'atenció, i té molt bones opinions de booktubers que he vist, de parla anglesa però també de parla castellana. Ja dic, quan tingui oportunitat, el devoraré. Gràcies per la reseña, petons ♥

    ResponElimina
  2. Hola Aria,

    El llibre sembla estar bastant bé, m'encanten els libres que tenen un vocabulari pròpi perquè tens la sensació d'endinsar-te molt més en el món del que et parlen i per mi això evidenment és un plus. Però no sé si me'l llegiria ara mateix, potser d'aquí un temps, perquè de moment tinc un munt de distopies que m'he de llegir per comprar i per vendre hahaha. Me n'alegro que hagis superat el bloqueig lector!!

    Petons!!

    ResponElimina
  3. Em vaig comprar el llibre quan vaig estar de viatje a Escòcia, tinc moltes ganes de llegir-lo, i cada vegada que llegeixo alguna ressenya encara més jaja

    ¡Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Escòcia!!! *-*
      Jo vull anar ^^
      Per cert Aria, m'ha encantat la teva ressenya i em vull llegir el llibre JA (T-T)
      Gracies per la resenya, un petò! :)

      Elimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...