dimarts, 28 de juliol del 2015

Ressenya: Ciutats de Paper+Guanyadora del concurs!

Hey Angels!

Avui us porto la ressenya de Ciutats de Paper, que en pocs dies podrem veure al cinema.

Títol: Ciutats de Paper


Escriptor: John Green


Editorial: Fanbooks


Pàgines: 375


Saga: No


Etiquetes: Realista
Tota aquesta gent són gent de paper que viuen en les seves cases de paper i cremen el seu futur per mantenir-se calents. Tot el món només pensa en posseir coses; coses fi nes i fràgils com el paper… He viscut en aquesta ciutat durant 18 anys i ni una sola vegada m’he trobat a ningú que es preocupi del que de veritat importa».
Ciutats de Paper, és un llibre que el vaig començar sense tenir gaire ganes de llegir-lo. Honestament només el vaig llegir perquè en res surt l'adaptació i volia haver-me'l llegit abans d'anar a veure-la al cinema. No tenia gaires expectatives perquè havia sentit a dir que no era un dels millors del John Green. Efectivament, ha estat cert. 

"Potser li agradaven tant els misteris que es va convertir en un misteri."

Se'ns presenta al Quentin un noi que porta enamorat des de sempre de la seva veïna, la Margo, la seva millor amiga de la infància. La Margo, ja us la podeu imaginar, rossa, aventurera, misteriosa, popular i un futur brillant esperant-la. Durant una nit, mentre en Quentin està dormint, la Margo puja per la seva finestra demanant-li si li pot deixar el seu cotxe. Després d'una nit d'aventures, el Quentin no pot esperar a que sigui el dia següent per veure com canviarà això  la seva relació... el que no s'espera és assabentar-se de la desaparició de la Margo, i ell va ser l'última persona en veure-la.                                                       La idea general a primera vista em va semblar molt interessant, ja que la Margo va deixant una mena de pistes i el Quentin haurà de decidir si seguir-les o no, per trobar-la. Però tot i això el llibre se m'ha fet molt semblant als altres de John Green, és a dir, la base és molt similar. Noi que no viu la vida al màxim, fins que una noia -que sempre idealitza- li fa veure coses que mai havia pensat. La gran diferència són les diferents qüestions que planteja, a Buscant l'Alaska parla sobre el laberint, al Teorema de Katherine parla sobre l'amor... 

"Sabies que durant gairebé tota la història de l'espècia humana l'esperança de vida era inferior als 30 anys? O sigui que només hi havia uns deu anys d'edat adulta, oi? No es planificava la jubilació. No es planificava professional. No es planificava res. No hi havia temps per al futur. Però llavors  l'esperança de vida es va anar allargant, i la gent va començar a tenir cada vegada més futur, i per tant van passar més temps pensant-t'hi. Pensant en el futur. I ara la vida s'ha convertit en el futur; vas a l'institut per poder anar a la universitat per poder tenir una bona feina per poder tenir una casa maca per poder enviar els fills a la universitat perquè puguin tenir una bona feina perquè puguin tenir una casa maca i així puguin enviar els seus fills a la universitat."

El que més m'agrada de John Green és el personatges que crea i les relacions que estableix entre ells. Són increïblement originals! A qui se li acudiria que els pares del Radar tinguessin una col·lecció de pares Noels negres! A part, com he dit, les relacions que estableix d'amistat, sempre són molt reals i justificades. 
Com podem trobar sempre en un llibre de John Green no pot faltar l'humor i les escenes còmiques que et pixes de riure sense parar no es troben a faltar en aquest llibre.
Com tothom sap, un llibre es pot llegir de 2 maneres diferents. El pots llegir, seguint la història i els personatges o pots llegir-lo fixant-te en cada paraula, descobrir que vol dir allò o perquè aquell personatge actua d'aquella manera. Si us haig de ser sincera, en aquest cas he llegit el llibre de la primera manera, si que m'he parat a pensar tot el tema de les Ciutats de Paper i sobre el personatge de la Margo, però poc més. I en part, per això m'ha agradat, perquè tot i que no volia fer l'esforç a posar-me a pensar que volia dir cada cosa, el meu cervell ho feia automàticament perquè volia acabar d'entendre certes coses que es plantegen al llarg del llibre. I és que crec que no era el moment ideal per a mi per llegir aquest llibre. Se m'ha fet molt dens, increïblement llarg i avorrit. La primera part i l'última són les millors, el que és el mig... horrorós. Se'm tancaven els ulls. 

" La Margo no era un miracle. No era una aventura. No era una cosa bonica i valuosa. Era una noia."

Com ja he dit abans, estic totalment d'acord amb el missatge que transmet el llibre, però aquest cop crec que en John Green no ho ha sabut transmetre tan bé com altres vegades, pel motiu que acabo de dir, se m'ha fet molt llarg. 
La pel·lícula surt al 7 d'agost si no estic equivocada (no em feu gaire cas) i crec que serà una molt bona adaptació. Sobre els actors estic desitjant veure com realitza el paper la Cara, que és una model molt coneguda i sobre Natt Wolf, no m'agrada gens. No m'acaba d'encaixar com a Quentin, a part tampoc és que m'agradi gaire com a actor. No se quines manies tenen en posar els 4 mateixos actors sempre a les pel·lícules adreçades a un públic adolescent, mare meva! Com si no hi hagués més gent disposada...



En definitiva, Ciutats de Paper ha sigut un llibre que ha tingut els seus alts i els seus baixos. Se m'ha fet pesat i avorrit en certes parts, però adictiu en unes altres. Si vols embarcar-te en l'aventura del Quentin, la Margo i els seus amics no dubtis en llegir Ciutats de Paper un llibre que tracta l'amistat, l'amor, la família i que t'ensenyarà un munt de coses sobre la vida i que esperar d'ella.


                                                                                                  


I el guanyador/a del primer concurs del blog i que s'emportarà un llibre de la seva elecció amb el preu màxim de 20€ és...


AZUL CELESTE
L'Azul Celeste no ha contestat, per tant la nova guanyadora és...

Júlia Pejó

Felicitats! Ara t'has de posar en contacte amb mi (angelstofly365@gmail.com) envia'm un correu amb les teves dades personals i el llibre de la teva elecció! Gràcies a tots els participants i sort a la pròxima! (Si la guanyadora triga més de 24h en enviar el correu serà escollit un altre gunyador/a)


Què en penseu del llibre? L'heu llegit? Sí? No? Ho penseu fer? Què en penseu del tràiler? Serà fidel al llibre? També l'heu trobat pesat el llibre? 






: ) Us espero als comentaris : )








6 comentaris:

  1. Hola!

    Moltes felicitats a l'Azul Celeste per haver guanyat el concurs!

    Jo he llegit Ciutats de Paper i la veritat és que em va agradar molt, si el final se'm va fer una mica fluix i m'esperava una altra cosa però em va agradar :)

    Parlem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Doncs jo el final, que vols que et digui... en aquell moment del llibre simplement volia que s'acabés, perquè volia posar-me amb la meva següent lectura :') En fi ; )

      Un petó! Sort a la pròxima!

      Elimina
  2. Hola Aria,

    Jo tampoc me llegit ciutats de paper i sincerament no li tinc masses ganes, no sé perquè. I estic super d'acord amb tu sobre això que posen els mateixos actors a totes les pel·lícules adolescent arrrgh, recordo que havia vist la pel·lícula de divergent, en que la shailenne i el ansel són germans, i després vaig veure la de tfios i allà eren parella i se'm va fer estrany...

    Moltes felictats a l'Azul per guanyar!

    Un petó <4

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      esq és una cosa taaan absurda! Com has dit tu, es fa molt estrany pels seguidors...

      Un petó<4 Gràcies per comentar!

      Elimina
  3. Hola!
    Personalment crec que Ciutats de Paper ha estat dels millors que he llegit, i m'ha enganxat del tot. En quant el que has dit de la base... Bé, jo només he llegit TFIOS i Paper Towns així que no hi puc opinar. Si t'has llegit altres llibres d'en John (que no sigui TFIOS) abans que aquest, suposo que deus notar que la base és semblant, però jo l'he trobat súper interessant i original ;)
    Ja tinc ganes del dia 7, aviam què tal la peli!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs llavors et recomanaria els altres de John Green, perquè de tots són idèntics de base menys TFIOS. Si t'animes segur que veuràs les coincidencies ja veuràs ; )

      Un petó!

      Elimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...