dissabte, 27 de juny del 2015

Els problemes dels Lectors

Hey Angels!

Avui us porto una entrada on mencionaré alguns dels problemes els quals ens enfrontem els lectors. 


Sofriment amb la mort d'un personatge estimat

A tots i totes ens ha passat durant el transcurs de la nostra vida lectora, que l'escriptor o escriptora del llibre que estem llegint, que tant ens està agradant i que ens té tan captivats, l'autor/a de l'obre ZAS! va i mata el personatge que més ens agradava... Òbviament no posaré cap exemple per no fer spoiler, però la sensació que et deia de buidesa... Tot s'ha de dir que en certes ocasions (parlo sobre la meva experiència personal) a vegades és necessari la mort del personatge determinat, i els lectors ho acabem acceptant (quin remei!) però això no treu la barreja de sentiments que ens aporta. 


Temps d'espera 

Un dels factors que ha de tenir un llibre per que t'enganxi és la intriga, la curiositat de saber més, de preguntar-te com acabarà tot. Si tens sort, aquesta és la sensació que tindràs al acabar un llibre que forma part d'una saga, en aquell moment desitges amb tota la teva ànima continuar llegint el següent llibre, però no sempre ho pots fer. A vegades la continuació ja està publicada, però moltes vegades no, i has de quedar-te amb la intriga fins la data de publicació. Com a experiència personal, recordo haver esperat molt per la sortida de Live, la tercera i última part de Play i també va ser una espera cruel la de Lleial, l'última part de la trilogia Divergent. Tot i que és cert que no és van ser quatre mesos, el final d'insurgent, és un final que et deixa amb un interrogant enorme. 

Sagues no continuades

Algunes vegades les editorials decideixen no continuar publicant les continuacions d'una saga, deixant-la així a mitges. Afortunadament, que jo recordi no m'ha passat mai, però hi ha el conegut cas de la famossíssima saga: Throne of Glass (Trono de Cristal) que va tenir molt bona crítica a Amèrica i Alfaguara va decidir publicar el primer llibre en castellà. No se per quin motiu no va anar bé la cosa, i el següent llibre de la saga, després de batallar molt, el van publicar en format digital i aquí es va acabar la cosa. Deixant a molts lectors sense poder saber com acaba la saga. Personalment moro per llegir aquesta saga, perquè tothom parla marevelles i són uns d'aquells llibres que saps que t'agradaran abans de llegir-lo, però no els puc llegir ja que en castellà només són publicades les dues primeres parts (i en formats diferents) i els llibres en anglès, són d'un alt nivell d'anglès el qual encara no em veig preparada. Així que si us plau editorials, no ens feu això als lectors.

Les modes

La literatura juvenil ha passat per moltes etapes, per tots és sabut que quan un llibre sobre un tema en concret triomfa comencen a sortir cada vegada més i més llibres sobre aquest mateix tema que fa que al final només es llegeixi sobre aquell mateix tòpic una i una i una vegada rere l'altre. Com per exemple fa uns anys amb la revolució "Crepúsculo" va haver-hi una temporada en la qual només hi havien llibres de vampirs i sobrenaturals (no dic que TOTS els llibres d'aquells temps siguessin del mateix tema) que a sobre tenien, la majoria de les vagades, bastantes similituds, en aquest cas amb Crepúsculo, que és el que va portar la moda. Últimament com tots ja sabreu, la moda són les distopies, i ei, no em maliterpreteu, m'encanten! però quan només fas que llegir-ne s'acaba fent pesat, almenys a mi. Per demostrar el que estic dient, segur que haureu vist en algun llibre distòpic escrit a la portada: "Si te gustó Los Juegos del Hambre no te puedes perder .........." entenc perquè ho posen, simplement és marketing, però no és fins que un altre llibre sobre un altre tema diferent té èxit, que tot això canvia, saturant una mica el "mercat lector" (per dir-ho d'alguna manera) ja que fa que hi hagin a la llibreria que freqüentes 5 prestatges de distopies i 2 d'altres gèneres. 


Doncs això és tot! Espero que us hagi agradat!Se que m'he deixat alguns problemes, però és que sinó l'entrada es faria llarguíssima! 




Quins són els problemes que tens tu? Coincidim en algun? Si No?Què en penses sobre les modes? Quin és el màxim de temps que has hagut d'esperar per la continuació d'un llibre?





: ) Us espero als comentaris : )






6 comentaris:

  1. Hola Aria,
    Déu meu..quines grans veritaaats. Com de malament es passa quan vols llegir la.continuació d'una saga i encara no ha sortit 😭😭😭
    un petó

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb el que dius!

    Jo normalment llegeixo sagues que ja estan totalment publicades, però hi ha alguns casos que he hagut d'esperar bastant (i segueixo esperant que les acabin), com La selección o Crónicas de Fortuna.

    Ens llegim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!

      siii Crónicas de Fortunaa! encara haig de llegir el segon però l'últim sortirà al 2016!!! en fi a callar i esperar :'(

      Un petó<4

      Elimina
  3. Hola!
    Estic molt d'acord amb això del temps d'espera, fins no fa gaire no m'havia passat perquè llegia sagues que feia poc s'havien acabat però ara amb tots els nous llibres d'en Javier Ruescas i els nous llibres de La Selección... :,( En fi hauré de ser pacient i seguir llegint altres llibres mentre.
    Parlem!

    ResponElimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...