dijous, 12 de febrer del 2015

Ressenya: Missió Futur

Hey Angels!


Avui us porto la ressenya de Missió futur...




Títol: Missió Futur


Escriptor: David Nel·lo

Editorial: Fanbooks

Pàgines: 192

Saga: -

Etiquetes: Distopia






Des de petits que els tenien localitzats. Periòdicament els anaven a veure i parlaven amb les seves famílies. Fins que arribava un dia que els duien al centre, perquè eren especials, més intel·ligents que la resta. Estaven destinats a una missió transcendent: perpetuar l’espècie humana.
Aventura iniciàtica d’un jove, Ismael, durant la qual coneixerà la duresa i la bellesa de la vida: la por, el fracàs, l’amor i l’amistat.

D'aquest llibre no en sabia res, només havia llegit la sinopsi i ja que Fanbooks me l'oferia i la sinopsi em cridava m'hi vaig llençar. Com que no tenia cap referència no sabia exactament que em podria trobar per tant les meves expectatives no eren bones ni tampoc dolentes. 
És una novel·la sorprenent molt curta que no arriba a les 200 pàgines, haig de dir que quan vaig llegir la sinopsi, se'ns presenta una situació semblant a la que podem trobar al conegudíssim llibre El Corredor del Laberinto, ja que la història ens parla d'un grup d'adolescents que formen part d'una mena d'experiment anomenat "missió futur". Els adolescents no tenen ni idea del que hi fan allà o per a què... Aquí és on se'ns presenta l'Ismael. Un d'aquests adolescents mencionats.  

Com se senten les rates espantades quan saben que el gat les vigila en tot moment, a punt per clavar-los una urpada?

No he acabat de connectar amb els personatges principals i potser es deu a la brevetat de la novel·la. Tot i així, la narració és molt àgil ja que és en primera persona. En alguns dels capítols no hi ha abundància de diàlegs, per tant arribem a conèixer amb gran profunditat els pensaments de l'Ismael, els dubtes que té, la por...  Un detall que m'ha agradat és que al llarg de la novel·la podem veure una sèrie de "flashbacks" de l'anterior vida de l'Ismael abans d'arribar al centre, el lloc on a ell i altres adolescents són retinguts per aquest misteriós experiment. 

No ho sé ... la veritat és que no m'havia preocupat mai pel futur, era una cosa en què no pensava perquè la veia llunyana i no em neguitejava gens i, en canvi ara...

Tot i que el llibre m'ha agradat i ha sigut entretingut, m'han faltat moltes coses, que l'escriptor hagués especificat més amb aquest món futur, o amb la procedència, almenys, dels personatges principals, també sobre perquè aquells adolescents triats per l'experiment van ser els escollits, per atzar? per algun motiu concret? 
Com he dit al principi, és una novel·la molt curta que la pots llegir amb una tarda de sobra, alguns capítols se'm van fer pesats o alguns moments i fragments irrellevants per el desenvolupament de la història. En canvi a mida que va avançant la història, cada cop es posa més emocionant i quan per fi vaig començar a agafar-li veritables ganes, s'acaba. Trobo que l'autor hagués hagut de continuar la història o fer una segona part, perquè trobo que pot donar molt de si i superar la primera amb tots aquests factors que no m'han acabat de fer el pes. Podria dir que el final m'ha satisfet en certa manera, el perquè que li dóna a la raó de l'experiment em va convèncer i quadrar perfectament, i hagués sigut el perfecte final del primer llibre d'una saga o trilogia, però al ser llibre únic em decepciona en certa manera. Dic en certa manera perquè, potser l'autor ens vol transmetre que el futur és incert per tots i totes, i que no hi res segur... però això, ja és a opinió personal.

Perquè el futur, per definició, és imprevisible

En definitiva, un llibre entretingut i breu, perfecte si sou fans de la ciència-ficció i que et  deixarà amb ganes d'una segona part

Havíeu sentit a parlar del llibre? Us crida l'atenció? Sí?No? Quins altres llibres coneixeu d'aquesta temàtica?



:) Us espero als comentaris :)





Gràcies a Fanbooks per l'exemplar.

4 comentaris:

  1. No havia sentit a parlar del llibre... sembla interessant! la li donaré una oportunitat d'aqui poc segurament
    petons!

    ResponElimina
  2. Hola!
    Vaja, se que l'he vist en alguna part però no se a on :')
    Doncs no pinta malament, probablement me l'agafi algun dia. Gracies per la ressenya.
    Un petò <3

    Azul

    ResponElimina
  3. Hola!
    Doncs si finalment te'l llegeixes a veure que et sembla ; )

    Gràcies per comentar <4

    ResponElimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...