dijous, 31 de març del 2016

COM APRENDRE ANGLÈS FÀCIL, GRATIS I DES DE CASA

Hey Angels!

Avui us volia compartir la manera més fàcil d'aprendre anglès, totalment gratuïta i que pots fer des de casa. 

Primer de tot, (a part de tenir ganes d'aprendre!)perquè aquest mètode funcioni d'una manera més senzilla i ràpida, hauries de tenir un anglès base. És a dir, saber com sona l'idioma, saber el verb to be i les quatre coses que t'ensenyen a l'escola i que es considerarien suficients per partir d'aquest punt. Si no tens aquesta base i ets d'aquells que si et posen un àudio en anglès et podries arribar  a pensar que està en suec no t'atabalis. Acabaràs aprenent anglès però costarà més ja que partiràs d'una base 0. 

La meva experiència

A primer de l'ESO, el meu anglès era bastant normalet i tenia una base suficient per dir les quatre coses importants. No va ser fins segon de l'ESO que vaig enganxar-me a una sèrie de televisió anomenada Pretty Little Liars i la intriga era tan que no em podia esperar a que traduïssin els episodis en castellà, quan en anglès hi havia una temporada sencera que encara no s'havia emès a Espanya. Per tant vaig començar a mirar Pretty Little Liars en anglès, i després d'aquesta sèrie vaig començar a mirar alguna altre pel·lícula en aquesta llengua, això si, sempre amb subtítols en castellà. Així em vaig passar un any. Fins que un dia, buscant la pel·lícula de  Las ventajas de ser un marginado per Internet només la vaig trobar en alta qualitat en anglès, però sense cap mena de subtítols.  S'ha de dir que la pel·lícula ja l'havia vist un milió de vegades, junt amb el llibre, però tot i així em vaig sorprendre en entendre el 80% dels diàlegs. 

Des d'aleshores que vaig continuar mirant les sèries i les pel·lícules en anglès i també vaig començar a consumir YouTube de parla anglesa. 

Crec que aquesta manera d'aprendre anglès és la millor que hi ha, perquè enforteix la capacitat de l'speaking (la parla) i el listening (l'audio) sense que te'n adonis. Tindràs un millor accent, un ampli vocabulari sense haver de memoritzar paraules d'un llibre i et preguntaràs continuament "Com sé que vol dir aquesta paraula?" Ja que quan estiguis consumint totes aquestes pel·lícules el teu cervell retindrà tots aquests mots que inconscientment els sabràs reconèixer i identificar quan els vegis. També tindràs més soltura a l'hora de parlar en la llengua anglesa i no et costarà tan. I sabràs estructurar millor gramaticalment les frases, ja que el teu cervell reconeixerà si li sona correcte o estrany. 

A diferència de l'anglès d'acadèmia, que l'únic que es fan són exercicis i més exercicis que a l'hora de la veritat, al comunicar-te, no serveixen per res. Perquè molta gent de la meva classe van a acadèmies on paguen molts diners, i els exercicis de gramàtica els tenen normalment correctes, però quan la professora els hi pregunta per desenvolupar no saben dir, es queden en blanc o simplement no apliquen correctament la gramàtica que teòricament havien aprés en aquella pila d'exercicis.

No m'invento res de res, ho baso en la meva experiència i en el que he vist als meus companys de classe.


Passos a seguir
Agafar una sèrie que miraries en castellà o català, posar-la en anglès.
Fer el mateix amb les pel·lícules
Si el teu anglès és d'un nivell molt bàsic, utilitza subtítols en castellà
Pots veure les sèries subtitulades a seriesflv.net
Si t'encanta la música, també tens aquesta opció per reforçar: agafa les teves cançons preferides i intenta desxifrar que diu sense mirar la lletra, després mira-la mentre l'escoltes.
Quan portis una temporada seguint aquests passos, comença a mirar alguns vídeos de YouTubers de parla anglesa.

Consells
Quan comencis a mirar les sèries subtitulades, llegeix els subtítols però també concentre't amb les veus.
Quan portis ja uns mesos, animat a fer un pas més i posar els subtítols en anglès. (Jo em vaig saltar aquest consell, i vaig passar directament sense subtítols)
Al cap d'uns mesos, t'adonaràs que els subtítols l'únic que fan és nosa i ja no els necessitaràs!
No tinguis por a deixar d'utilitzar els subtítols. Si et sents insegur, sempre pots començar mirant pel·lícules que ja has vist altres vegades.


Això és tot per avui! Espero que us hagi agradat l'entrada. Si teniu qualsevol dubte deixeu-lo als comentaris i el respondre tan aviat com el vegi.


                                                    ♕Us espero als comentaris



ARIA

4 comentaris:

  1. M'ha agradat molt l'entrada i ja l'estic posant en pràctica! The Red Band Society rules jajajaja

    PD: Necessito fer més curt el temps d'alguna manera fins que espero la tercera temporada de Polseres Vermelles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Cert! Jo vaig mirar bastants capítols de la primera temporada de l'adaptació anglesa però la vaig acabar deixant! Potser m'hi torno a enganxar ara que me l'has recordada!

      P.D uff si l'espera és eterna! volem tercera temporada ja! :'')

      Un petó<3

      Elimina
  2. Hola! Moltes gràcies per l'entrada, seguiré els teus consells! Fa poc he començat a veure Pretty little liars en anglès, el problema és que no trobo temps per mirar-la :( Tinc pendent pendrem'ho més en serio!

    En fi, moltes gràcies!

    Petoons!:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs de debó que val la pena : ) Ja em diràs que tal!

      Una abraçada <3

      Elimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...