divendres, 26 de febrer del 2016

Llibres Gratis? (Com col·laborar amb editorials)

Hey Angels!

Avui us vinc a respondre la pregunta del milió: Com col·laborar amb les editorials? 
He decidit fer aquesta entrada ja que és un dels dubtes que més em pregunteu pel correu o pels comentaris així que finalment m'he proposat aclarir tots aquestes qüestions que no teniu gaire clares.

☾Primer de tot... Per què les editorials envien llibres "gratis" als bloggers?

Abans de que quedi clar, no és totalment gratis ja que l'editorial en concret espera una compensació a partir del repartiment de l'exemplar d'una sèrie de llibres. Encara que els col·laboradors no han de pagar pel llibre (o qualsevol producte) la publicitat que genera fer una ressenya sobre el llibre, donar-lo a conèixer, propaganda gratuïta de l'empresa/editorial és el preu que s'accepta a "pagar". 

☾Com vaig arribar a col·laborar amb editorials?

Us parlo des de la meva experiència personal. Jo el que vaig fer per arribar a col·laborar amb editorials va ser anar a les seves pàgines web i simplement buscar pel correu de premsa. Un cop trobat envies un correu presentant el teu blog, el nombre de visites, sobre quin tipus de llibres ressenyes o t'agraden, quants seguidors tens, perquè t'agradaria col·laborar amb l'editorial determinada i deixes l'enllaç del blog.  A partir d'aquí poden passar diverses coses. La primera pot ser que no et responguin. La segona pot ser que et responguin dient que ara mateix no els interessa la col·laboració. I la tercera és que et diguin que si, que accepten col·laborar amb el teu blog.
Jo col·laboro amb Fanbooks (i les seves subeditorials), Cruïlla i La Galera.
Consell! Si sou blogs petits o escrit en llengua catalana, interesseu-vos per editorials catalanes o més petites ja que les de nivell espanyol buscaran una audiència més àmplia. 

☾Com funciona això de que t'arribin llibres a casa? És segur donar la teva adreça?

Si l'editorial concreta ha acceptat a col·laborar amb tu de seguida et dirà que et passis pel seu catàleg de llibres (novetats o no depèn de l'empresa). Un cop tinguis seleccionats els llibres que et vindria de gust llegir els hi envies un correu dient els llibres que t'interessen i poses les dades personals (Adreça, codi postal, nom i cognoms etc.). És totalment segur passar la teva adreça electrònica, no patiu per això!


Consell! A l'hora de demanar llibres, no els demaneu per demanar, agafeu els que us vinguin de gust realment perquè sinó se us acumularant i ho acabareu passant malament llegint llibres per obligació!

☾Quin és el teu compromís quan reps un llibre?
Quan tu col·labores amb una editorial i reps un llibre, et compromets a llegir-lo i a fer una ressenya d'aquest. Si no t'especifiquen el període de temps que tens per llegir-lo feel free de llegir-lo quan vulguis, però tampoc 3 anys després, ja m'enteneu, no?
Atenció, et compromets a llegir-lo que això no vol dir que t'hagi d'agradar! No tinguis por, digues sempre la teva opinió honesta ja que aquesta, afectarà als teus lectors.
Hi han editorials que et demanen twittejar el link de la ressenya un cop penjada o envia'l-s'hi un correu amb l'enllaç o n'hi han que no et demanen res, això ja t'ho especificaran en cas de col·loboració. 




    
Us ha servit aquesta entrada? Quina és la vostra experiència amb les editorials o qualsevol altre tipus de col·laboració? Què en penseu? Trobeu que compensa? 

 Us espero als comentaris






Aria

8 comentaris:

  1. Hola Aria!

    M'ha semblat super interessant! ja que els blogs en català costen més de creixer... i segurament col·laborar amb editorials catalanes ajuda...
    Tot i aixi jo encara estic a anys llum de les col·laboracions xD... tot i aixi paciencia..
    Tindré en compte els teus consells!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      M'alegra que t'hagi agradat l'entrada!
      Un petonàs <3

      Elimina
  2. Hola Aria!
    Una entrada molt ineresant! I moltes gràcies per els consells.
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hey!
      Contenta de que t'hagi agradat : )

      Una abraçada <3

      Elimina
  3. Hola Aria!
    M'ha sigut molt útil l'entrada! Molt ben explicat!
    Petons!

    P.D.: acabo de descobrir el teu blog i m'hi quedo! Genial! El meu és, per si t'interessa https://unmundomgico.wordpress.com/

    Ens llegim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs moltes gràcies :)
      Ara em passo pel teu blog! Un petonàs <3

      Elimina
  4. Hola Aria , m'ha agradat molt que agis fet això i a mi m'encantaria fero però no sé si els meus pares em deixaran fero que puc fer si ni als meus pares saven que tinc un blog ??
    T'ho has currat molt felicitats

    ResponElimina
  5. Molt bona entrada!
    Gràcies!!

    https://estrellesdepaper.wordpress.com/

    ResponElimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...