dimecres, 28 d’octubre del 2015

Ressenya: Mentiders

Hey Angels!

Avui us porto la ressenya d'un llibre molt intrigant... tal i com us vaig prometre, la resseya de Mentiders:


Títol: Mentiders



Escriptora: E. Lockhart


Editorial:(Fanbooks)
(gràcies per l'exemplar)


Pàgines: 265


Saga: No


Etiquetes: Realista, misteri





Cada estiu la Cadence Sinclair passava les vacances amb els seus dos cosins i el seu amor. Això era el millor de la seva vida. Fins que alguna cosa terrible va passar l’estiu que ella complia quinze anys i des de llavors la seva vida es va omplir de secrets. La Cadence no pot recordar els fets i la seva família s’entesta a ocultar-los-hi. Fins que l’estiu en què en fa disset, descobreix quina és la veritat...

Una exquisida i distingida família. Una illa en propietat privada. Una brillant noia ferida; un noi apassionat per la política. Un grup d’amics –Els mentiders– en què l’amistat es torna destructiva. … I si et pregunten com s’acaba, tu explica una mentida i ja està… 
Vaig comprar-me aquesta novel·la farà mesos, perquè a amazon feien una oferta de llibres de parla estrangera i vaig decidir escollir aquest. El vaig obrir per primera vegada a un avió, ja que estava fent un viatge amb l'escola. El vaig començar, i sincerament recordo que era bastant desconcertant i que no entenia que estava passant, i no sabia si era perquè era en anglès o perquè el llibre era així. Durant la setmana que vaig passar a l'estranger vaig llegir gairebé la meitat i anava agafant molt bon ritme. Però a la tornada cap a Barcelona, entre una cosa i un altre el vaig començar noves lectures i el vaig deixar de banda. Fins ara octubre, que l'he rescatat. Justament quan el vaig tornar a rellegir de nou, vaig veure que formava part de les novetats de fanbooks així que no ho vaig pensar ni dues vegades...
Abans de començar amb l'opinió us he de dir, que el llibre en anglès és senzill de llegir, el vocabulari és molt bàsic, però al ser un llibre bastant desconcertant i intrigant, el fet de que sigui en anglès et pot fer desorientar una mica (de fet a mi em va passar) així que us recomano que el llegiu en català si sou "principiants" amb els llibres en anglès.

"Fes sempre el que et faci por fer"

La història ens presenta la Cadence. Ella forma part de la família Sinclair que és extremadament rica (fins al punt d'una illa privada per estiuejar). Ja us podreu imaginar com són... aparentment tots són guapos, atlètics amb bones notes i un futur brillant, tot sobre la supervisió de l'avi, que és bàsicament la font d'ingresos d'aquesta adinerada família. Tot sembla anar bé, però durant un estiu a l'illa es produeix un misteriós incident que canviarà la vida de la Cadance per sempre i la de la seva família... però malauradament aquest succés li causa pèrdua de memòria i només recorda petits detalls... Quan demana que li expliquin que va passar, sembla que tota la seva família canviï de tema o esquivi preguntes... 

Aquest llibre va ser molt popular l'any passat als països de parla anglesa i no es fins fa unes setmanes que es va publicar en castellà i català. L'estrategia de marketing que es va fer, era molt bona, ja que ningú sabia exactament de que anava el llibre perquè (tal i com diu la sinopsi) si et pregunten sobre el llibre simplement digues una mentida...  El llibre, m'ha agradat i molt, però no tan com per tot el hype que hi ha. 

Com a lectora em vaig sentir molt identificada amb la frustració i la impotència que sent la protagonista al no saber res de res, i és que els lectors ho anem descobrint al mateix ritme que ella i això fa estar en constant tensió. 

" Els demostraré que sóc valenta, i no pas feble, com es pensen"

Sense cap mena de dubte el millor de tot el llibre ha estat el final perquè és d'aquells apoteòsics que et deixen amb la boca oberta durant minuts sencers, perquè realment o hi ha manera d'intentar esbrinar el sentit fins que t'hi trobes. Sincerament, tot i que és molt dur, crec que li dóna la quantitat perfecte d'emocions a la novel·la i que fa que te n'adonis de moltes coses. (aquí teniu les meves reaccions... sentia la necessitat de posar gifs sorry ; ) )




Una de les coses que també em va agradar molt és que de tant en tant, en els capítols apareixen petites historietes en forma de conte, que ocupen una pàgina i poc més, sobre un rei i tres princeses. Cada història comença igual però té un desenvolupament totalment diferent, però que ens deixa amb una "moraleja" que també podem veure aplicada al capítol anterior o següent de la història de la Cadance. (Una de les meves preferides és al Capítol 20, pàgina 73). 


I ja per acabar, parlar com n'és de fidel l'edició en català. Conserva la mateixa portada i fins i tot crec que m'agrada més la re-edició que l'original! També mantén els mapes que apareixen de l'illa i els dibuixos de l'arbre genealògic!


Llibres similars: No miris enrere

T'agradarà si...: Busques un llibre ple de misteri i amb un final apoteòsic


En resum, Mentiders és un llibre molt intrigant on hi podràs trobar un gran misteri amagat entre les pàgines, que de ben segur que no et deixen indiferent. Una història plena de personatges diferents, que estableixen unes relacions úniques amb les quals segur que et pots sentir identificat. El principi una mica fluix, però ho prepara tot per esclatar com una bomba al final. Un llibre amb un hype massa alt, però que de ben segur que el disfrutes moltíssim.

(3,5/5)




Què en penseu? Us crida l'atenció? Heu llegit el llibre?



: ) Us espero als comentaris : )


Gràcies a Fanbooks per l'exemplar!

T'interessa el que estàs llegint? Subscriu-te per no perdre't cap post!
És gratis!



5 comentaris:

  1. Hola Aria!
    Doncs he sentit a parlar bastant d'aquest llibre però no crec que l'arribi a llegir, és el que em passa a mi amb els llibres amb hype: o tenen una sinopsis súper interessant o no els arribo a llegir per por que a tothom li agradi menys a mi.

    Un petó, i ens llegim :)

    ResponElimina
  2. Hola Aria,

    Doncs per la teva ressenya li tinc bastantes ganes, m'has deixat totalment intrigada per quin serà aquest final apoteòsic que dius!! A més, l'argument sembla estar bé i això de la típica família adinerada (perdó, rica..tenen una illa privada!!) que té secrets, em crida bastaant! Gràcies per la ressenya perquè sinó no sabria que el llibre existeix!

    Petoons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Gràcies a tu! <3 Per cert... a que no saps quin llibre estic llegint ara....

      ajá.. el teu...; )

      Elimina
  3. Hola! Tinc aquest llibre a la meva prestatgeria desde fa unes setmanes però encara no l'he obert *^^* Tot i que després de llegir la teva ressenya potser m'hi animo, que sembla que no està gens malament ;)

    Petons! I gràcies per la ressenya ^^

    ResponElimina
  4. Hola Aria!

    He sentit molt a parlar d'aquest llibre. Potser li dono una oportunitat.

    Té nominat al meu blog: http://relatsdecaramel.blogspot.com.es/2015/11/booktag-la-castanyada.html

    Petonss!

    ResponElimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...