dimarts, 29 de juliol del 2014

Perquè porto una muntagarlaire

Hey Angels!

Avui us vull explicar perquè porto un collaret de la muntagarlaire.





Aquest collaret me'l van regalar per el meu aniversari l'any passat. Em va fer moltíssima il·lusió. (El podeu comprar a Amazon o Ebay).Vaig estar dies sense treure-me'l.
En aquest collaret podem veure una muntagarlaire. És una combinació del "Charlajo" un animal creat per el Capitoli, per poder espiar als rebels. Ja que aquest ocell pot memoritzar i reproduir tot el que escolta. Quan els rebels ho van descobrir els van utilitzar per transmetre informació falsa; així que el Capitoli es va desfer dels animals i els van deixar al bosc. Aquests es van reproduir amb les femelles "sinsontes" i d'aquesta unió van néixer les muntagarlaires.
M'agrada portar-lo perquè a part de que visualment el trobo molt bonic. El porto pel que representa. La muntagarlaire junt amb la Katniss, són el símbol de la rebel·lió. De dir prou. De lluitar pels propis drets. Perquè és més que un collaret. La muntagarlaire és més que una au. És un símbol. I quan només hi ha por la gent busca alguna cosa per aferrar-se, alguna cosa que els hi dongui esperança.  
I aquest símbol és el que porto al pit. I estic orgullosa de portar-lo per tot el que representa i també perquè em recorda. Em recorda a tota la història que porta darrere. Les llàgrimes, els somriures, la por... Per tots aquests motius porto una Muntagarlaire al pit. 


Esperança, rebel·lió, lluita, drets... tot això és el que representa la Muntagarlaire. La que em fa recordar aquesta meravellosa història que ha captivat milions de persones i, sobretot a mi. Uns personatges que m'han canviat, que m'han fer veure i entendre moltes coses i els portaré sempre al cor, junt amb la muntagarlaire.


Parlant dels Jocs de la Fam... Acaba de sortir un tràiler exclusiu de l'Ocell de la Revolta part 1!


Encara és molt curt, així que quan sorti un més extens i que duri més, faré una reacció al tràiler! En aquest tràiler podem veure la Katniss acceptant ser la Muntagarlaire, dient que lluitarà... Atents al compte enrere per a la pel·lícula! 21 de novembre Angels!


Què us ha semblat el tràiler? Teniu el collaret o pin de la Muntagarlaire?

:) Us espero als comentaris :)



divendres, 25 de juliol del 2014

Ressenya: Legend

Hey Angels!


Avui us porto la ressenya de la primera part d'una trilogia distòpica, no tan coneguda com ara Els Jocs de la Fam o Divergent, però igual d'intensa.





Títol: Legend
Escriptora: Marie Lu
Pàgines:368
Editorial: SM (Castellà) Cruïlla ( Català)
Trilogia: Legend, Prodigy, Champion.
Persona: 1 persona ( capítols des del punt de vista del Day i de la June)
Pel·lícula: Pròximament 
Imatge portada:





La República, situada en lo que en tiempos fue la costa oeste de los Estados Unidos, está embarcada en una guerra interminable con el país vecino, las Colonias. June y Day, dos ciudadanos de la República, tienen la misma edad -quince años- y viven en la misma ciudad -Los Ángeles-. Sin embargo, habitan en mundos opuestos: mi entras que June es una chica privilegiada, destinada a ocupar un lugar en la elite del país por su condición de niña prodigio, Day vive en la clandestinidad y se dedica a sabotear los manejos de un gobierno que considera corrupto y asesino. No hay ninguna razón para que los caminos de June y de Day se crucen... hasta el día en que Metias, el hermano de June, es asesinado, y Day se convierte en el principal sospechoso del crimen. Entonces, June y Day emprenden un mortal juego del ratón y el gato, en el que él lucha por la supervivencia de su familia mientras ella busca vengar la muerte de su hermano.



Els personatges principals d'aquesta novel·la, són el Day i la June. Dos adolescents molt diferents, però a la vegada idèntics. 
El primer capítol narrat des del punt de la June, ella em va recordar al Sherlock Holmes. Era tan calculadora i meticulosa, ho analitzava tot. Mica en mica també ens adonem que el Day també.
Els personatges d'aquesta trilogia són perfectes en tots els aspectes.  




Aquest llibre m'ha agradat molt. Té tot el que es pot demanar en un llibre distòpic. Però al ser més aviat curtet, fa que tota l'acció passi molt de pressa. Per els que busqueu un llibre on voleu que vagi de bon començament a l'embolic, aquest és el vostre. Però a vegades hi han fets que passen molt ràpid i que es fan poc creibles i irreals, com per exemple...

 ( POT  CONTENIR SPOILERS no gens gaire importants)

Quan la June va a buscar al Day, casualment al segon dia ja el troba. Jo m'he imaginat que els sectors pobres eren molt poblats, per tant és moooooooolta casualitat. 
Tot i que alguns moviments són bastant previsibles, el llibre està ple d'acció, amor, aventures i intriga molta intriga. 



OPINIÓ AMB SPOILERS
Primer no entenia perquè s'havia catalogat com a distopia, ja que el govern, tampoc era el més generós ni amable, però tampoc els feia matar entre ells. Si, si d'acord, potser una mica cruels amb el tema de la peste i les vacunes, però sabent que és una distopia t'esperes el pitjor del govern... I quan al final la June llegeix el Bloc del Metias...


Déu meu! O sigui, quina manera més cruel de desempallagar-se de la gent que no aporta res útil a la guerra. Em va semblar molt macabra, la quantitat de gent que mor, per culpa de la peste! 


Des d'un principi ja és obvi que passarà alguna cosa entre el Day i la June, però jo crec que aquell primer petó, és al meu gust, massa sobtat i superficial. Més aviat físic que sentimental. Però mica en mica que vas acostant-te al final, t'adones que el Day i la June, són idèntics. O sigui, igual de meticulosos i observadors, àgils, guapos. I al final del llibre ells mateixos ho diuen. 

FI SPOILERS




En general és un llibre on passa l'acció potser massa ràpid, però enganxa més que la cola! Una novel·la ideal per aquest estiu, ja que és fa molt lleugera i sobretot entretinguda, no podràs parar de llegir!


4,5/5 Angels!


L'heu llegit? Us ha agradat? Havíeu sentit a parlar d'aquesta trilogia?

:) Us espero als comentaris :)





dilluns, 21 de juliol del 2014

Ressenya: Si decido quedarme

Hey Angels!

Avui us porto una ressenya d'un llibre molt breu però molt intens. Si decido quedarme o en català Si et quedes amb mi. 


Aquest llibre el vaig veure a la llibreria i vaig dir: -MEU! però com no portava suficients diners el vaig amagar entre altres llibres perquè ningú l'agafés... però quan hi vaig tornar, ja no el vaig trobar! 
Però finalment la setmana passada vaig tornar-hi anar i aquest cop si que el vaig trobar.



Títol: Si decido quedarme 
Escriptora: Gayle Forman
Pàgines: 180 pàgines
Editorial: Letras de Bolsillo
Etiquetes: Amor, Amistat, Superació, Realista
Altres llibres: Lo que fue de ella
Pel·lícula: 19 de Setembre a Espanya
Tràiler:



Persona: 1a persona
Web: Oficial de l'autora
Imatge portada:


























La Mia de disset anys, el seu germà de vuit i els seus pares agafen el cotxe per anar a veure uns amics, durant el trajecte patiran un brutal accident que acabarà amb la vida dels seus pares i finalment del seu germà, ella Des de l’estat de semiconsciència que li provoca el coma, recorda els moments més importants de la seva vida. Com i quan va conèixer la seva millor amiga Kim, com va començar la seva passió per la música de la mà del seu pare. Com solia jugar amb el seu germà recent nascut i com va conèixer a l’Adam, aquell noi guapo que la mirava durant la classe de música. El seu estat empitjora, els metges asseguren que no poden fer res més i que ara tot depèn d’ella. Però, quin sentit té viure després de la mort dels seus pares i el seu germà? La visita dels seus avis, amics i sobretot de l’Adam la faran canviar d’opinió.




Aquesta història com  heu pogut veure abans. No arriba a 200 pàgines. Tot i que el llibre és molt curtet, durant el llibre ens explica moltíssimes coses sobre com són realment els personatges. Estan molt ben treballats i l'escriptora els fa molt reals.

Mia: La Mia és la nostra protagonista, una apassionada de la música clàssica i del violoncel. Ha fet una prova a Julliard una acadèmia de música molt important. La música forma part d'ella. Al llarg del llibre ens demostra la seva força i valentia per seguir lluitant malgrat el que li està passant.



- Pero, en serio, ¿cómo se hace para dominar los nervios?
- No se hace nada. Simplemente te aguantas y al final se pasan.


La gente sólo cree lo que quiere creer.


 Pero la persona que eres esta noche es la misma de la que estaba enamorado ayer, la misma de la que estaré enamorado mañana.

Los funerales son un poco como la propia muerte. Uno tiene sus deseos y sus planes, pero al final no puedo controlarlos. 


Los dos estabais enamorados de la música y luego os enamorasteis el uno del otro.



Aquest llibre ens narra una història molt trista però a la vegada preciosa. La història de la Mia.

M'ha agradat molt aquest llibre perquè et fa pensar en la vida, l'amor i aquestes coses tan profundes.
L'escena de l'accident la trobo una mica macabra, ja que la Mia veu trossos de cervell del seu pare i em va fer bastant impressió. Com ha de ser veure això? i si és el teu pare, mare o germà encara pitjor!


L'escriptora sap enllaçar molt bé els records que va recordant la Mia. No queda gens imposat, sempre és molt natural com canvia de l'ara al passat. 


Jo ho he dit abans, però ho torno ha dir. Tot i que és una novel·la molt breu ( ens narra 1 dia) ens explica moltíssimes coses, moltes. Ens diu com eren els seus pares, com va conèixer la Kim i l'Adam. 


Potser aquesta lectura és més per tardor-hivern, sota una manteta. Però com la pel·lícula s'estrenarà al setembre no podia esperar!


Ens transmet un gran missatge sobre la vida i els nostres sers estimats. Ens ensenya a viure per amor, per la família...i una gran frase d'Albus Dumbledore:


El pitjor -si podem dir-ho pitjor- del llibre és que l'únic misteri és saber si despertarà del coma o no. Els que busqueu un llibre d'intriga no us llegiu aquest, perquè se us farà llarg tot i ser prim. Heu de saber que no hi ha cap altre cosa més, cap incògnita ni res. Tot el llibre es centra en saber si despertarà, quedeu avisats! Tot i això és un llibre molt lleuger i fàcil de llegir!






4/5 Angels! 

Us heu llegit el llibre? Us ha agradat? Esperareu a la pel·lícula? Què us sembla el tràiler?

:) Us espero als comentaris :)





dijous, 17 de juliol del 2014

Recomanacions d'Estiu

Hey Angels!

Avui us recomanaré un seguit de llibres perfectes per llegir a l'estiu, que a mi m'han agradat molt.



1.Amy y Roger de Morgan Matson (Click Aquí per veure la ressenya)

Un llibre amb una trama senzilla, que alterna il·lustracions molt originals, ambientat a l'estiu, concretament en un viatge per la carretera, així que si heu de fer un viatge llarguet, aquest és el llibre ideal.Aquest llibre ens narra la història de l'Amy que el seu pare s'acaba de morir, i la història del Roger, que la seva novia acaba de tallar amb ell, sense cap motiu aparent. L'Amy i el Roger es veuran endinsats de ple en aquesta aventura, que mida que va passant veiem, que és més que un simple viatge. 


2. Pulsacions de Javier Ruescas i Francesc Miralles (Click Aquí per veure la ressenya)

Aquest llibre és molt lleuger i si sou bons lectors el podeu enllestir en 3h de lectura com a molt. És un llibre molt peculiar perquè està escrit en missatges de text a través de l'aplicació HEARTBits. Tot el llibre són missatges de text, i per aquest motiu es molt finet. Si voleu una lectura que no us ocupi gaire estona, aquest és el vostre llibre. 

3. El Mecanoscrit del segon Origen de Manuel de Pedrolo

Aquest llibre ja té els seus anyets, però a mi em va agradar molt. El vaig llegir a principis d'aquest any, i la veritat es que em va sorprendre. Aquest llibre ens explica la història de l'Alba i en Dídac, que semblen ser les dues últimes persones de la terra... Una novel·la post-apocalíptica que segur que l'heu sentida anomenar.

Aquesta recomanació va dirigida a l'1% de gent del planeta terra que encara no s'ha llegit No està escrit a les estrelles... A que espereu?! Una història completa en tots els aspectes, i si no us animeu amb el llibre ( tot i que us el recomano al 100%) podeu anar a veure-la al cinema.         Aquesta novel·la ens narra la història de la Hazel Grace, una adolescent que li van diagnosticar el càncer als 13 anys. Des de llavors la seva vida va canviar per complet. Sense ganes de viure i ni de tenir vida social, la Hazel va a un grup de suport on coneixerà a l'Augustus, que li canviarà la seva vida per complet.

5. Obsidian (Saga Lux) de Jennifer L. Armentrout 

Obsidian, la primera part de la saga Lux. Una saga perfecte per l'estiu, no podràs parar de llegir fins que no acabis el llibre. Aquesta saga té uns personatges que t'enamoraran i, una història magnífica. 
Si voleu trobar una saga nova a la qual enganxar-vos i endinsar-vos, aquesta és la adequada. Una saga que enganxa més que la cola!
Us submergireu tant en la història que quan pareu de llegir, us adonareu que ja aneu quasi pel final, així que tingueu el següent a mà, perquè acaba amb intriga! Quedeu avisats!


Aquestes són les meves recomanacions d'estiu per tots vosaltres, quines són les vostres? 



: ) Us espero als comentaris : )




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...