dimarts, 30 de juny del 2015

Ressenya: Totes les Fades del Regne

Hey Angels!


Avui us porto una ressenya d'un llibre que ha escrit una de les meves escriptores preferides i que esperava des de molt de temps!







Títol: Totes les Fades del Regne


Escriptora: Laura Gallego


Editorial: Montena


Pàgines: 475


Etiquetes: Fantasia


Saga: No





La Camèlia és una fada padrina que fa tres-cents anys que es dedica a ajudar, amb molta eficàcia, joves donzelles i aspirants a heroi perquè assoleixin un final feliç. La seva màgia i el seu enginy mai no li han fallat, però tot comença a complicar-se quan li encomanen el jove Simó, un mosso de cavallerissa que necessita desesperadament un cop de mà. La Camèlia ha solucionat casos fins i tot més difícils, però, per algun motiu, amb en Simó les coses es comencen a tòrcer inexplicablement…

En un món de boscos ancestrals, objectes encantats i proves de valor a vida o mort, la màgia pot convertir-se en una espasa de doble tall...

Tenia tantes ganes de llegir aquest llibre que no us ho podeu ni imaginar! Des de que van anunciar les inicials del títol fins a la portada, vaig estar comptant els dies per llegir-lo, a part feia bastant que la Laura Gallego no treia cap llibre (l'últim va ser el Libro de los Portales sense comptar La eciclopédia de Idhún) i era de fantasia èpica, en la meva opinió el millor gènere en el que la Laura Gallego escriu. 

"Els humans ho fan sovint, això de demanar coses impossibles... I és per això que de vegades els cal la màgia de les fades per fer-les realitat"

Quan va ser Sant Jordi, la meva mare me'l va regalar i fins aleshores no l'he llegit, ho se, ho se, han passat uns quants mesos, però entre exàmens i llibres que arrossegava des d'encara més temps, no vaig tenir una oportunitat fins fa uns dies de poder-lo començar. Les meves expectatives, tot  i que em vaig forçar a no tenir-ne, eren altes perquè tothom parlava meravelles del llibre, i en certa manera és van complir. 
El llibre ens presenta un món on hi han humans i els sers màgics, que viuen totalment separats a excepció de les fades padrines, que tenen contacte amb els humans per ajudar-los amb els problemes de les seves vides i a fer realitat els seus desitjos. La protagonista és la Camèlia una fada padrina, i se'ns va explicant la seva vida i els diferents fillols que té i els problemes que li causen aquests, en particular un d'ells, en Simó, que li donarà més problemes dels que es pensa... 
És un llibre de fantasia pura i dura i que al llarg de la història amaga un munt de referències als contes tradicionals que coneixem com la Caputxeta Vermella, Rapunzel, La Gallina dels ous d'or, el Gat en Botes, La Bella Dorment, la Ventafocs, La princesa i el pèsol, Hansel i Gretel, la Blancaneus entre moltíssims d'altres. Totes aquestes referències li fan un toc especial al llibre i el que més m'ha agradat és que li dóna un altre punt de vista a les històries que tots i totes sabem. 
Hem de celebrar que aquest és el primer llibre de la Laura Gallego que no té 14 capítols, cosa que s'agreix molt, ja que fer capítols curts fa que la lectura s'agilitzi i es faci molt més ràpida, tot i que crec que encara no ha trobat un bon equilibri, perquè a vegades tallava un capítol de 2 pàgines quan podia perfectament enllaçar-se amb el següent. Però des d'aquí un aplaudiment per deixar de fer capítols de 50 pàgines!
Sento que el llibre es podria dividir en dos parts, la primera, que se'm va fer malauradament molt lenta i feixuga en algunes parts i que em va durar bastants dies, i la segona part (que els que us heu llegit el llibre ja sabeu a quin punt em refereixo) que és brutal i manté la intriga a cada paraula, que dóna un gir al llibre que honestament no m'imaginava per res del món! I com sempre la ploma de la Laura em segueix enamorant, adoro la seva narració i  les descripcions que  (sobretot de llocs, però també de personatges entre altres) em transporten a l'indret que estic llegint. Aquí una prova:

"Semblava que el bosc devorés l'horitzó. Els arbres s'alçaven amunt com urpes que esgarrapaven el cel, i el vent regirava les branques i feia xiuxiuejar les fulles en un llennguatge inconegut, llargament oblidat. Les ombres dels homes es perllogaven i s'entortolligaven amb els cascos dels cavalls, que es movien inquiets, intuint l'aire vetust, atàvic, que es repirava en aquell indret; un eco de temps remots anteriors al domini de l'ésser humà. Si existia un racó en el món on les persones no eren benvingudes, on les seves lluites, somnis i ambicions tenien la mateixa importància que un bri d'herba eduta per la brisa, aquest racó era el Bosc Ancestral."

Un dels meus personatges preferits ha sigut el Ren, que apareix des d'un bon principi al llibre i que realment no se si és el vincle que té amb la protagonista o l'aura de misteri que té, o simplement que en un  cos aparentment normal s'amagui tanta màgia i tan poderosa, crec que aquest personatge defensa el no jutgis una persona pel que a primera vista veus. A part, al llarg del llibre demostra la seva fidelitat cap a les persones que verdaderament li importen i no vull dir res més per no desvetllar...

"En Ren feia olor de malesa, de bosc antic, d'alguna coda indefinible que li produïa una nostàlgia infinita, perquè inconscientment el seu cor ho reconeixia com a part de la seva pròpia essència"

Sóc la única persona que a la segona part del llibre que en aquell punt de la història,  li ha recordat un munt (en un bon sentit, no en un sentit de plagi) a la pel·lícula Maleficent? No se si dec estar boja, o algú més li ha passat, però de totes maneres m'ha encantat perquè adoro la pel·lícula!
No m'he pogut resistir, és que l'Angelina
Jolie fa tan bé el paper!
I ja no m'enrotllo més perquè la ressenya està quedant kilomètrica (és culpa de la Laura és que dóna molt a parlar!) simplement dir que el final del llibre té totalment la marca Laura Gallego estampat i que és realment molt encertat.



En definitiva un llibre que m'ha encantat que la primera part es fa una mica lenta, però un cop passat "el punt" és un no parar, plena d'intriga, fantasia, amor, acció, amistat i molt més. Si us agraden els contes de fades tradicionals o simplement la fantasia èpica aquest llibre us agradarà tant com a mi!


Heu llegit el llibre? Si? No? Us ha agradat? Què en penseu? Quins altres llibres heu llegit de l'autora? També us recorda a Maleficent la part final del llibre o sóc només jo?




: ) Us espero als comentaris : )







15 comentaris:

  1. Hola Aria,
    La veritat és que crec que no m'he llegit cap llibre de la Laura, però com tu he vist que molta gent diu marevelles dels seus llibres. A més, això de que bastants dels seus llibres tinguin elements fantàstics m'agrada. Per cert, aquest llibre té una història romàntica ??

    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ja estàs trigant! els seus llibres són increïbles! els meus preferits són Allà on els arbes canten i la trilogia de memòries d'Idhún te'ls recomano molt molt i molt!
      Tenir una història romàntica ben bé no, és cert que la camèlia moltes vegades s'encarrega dels problemes dels seus fillols i aquests problemes moltes vegades són relacionats amb l'amor, però no, com a trama central no.


      Un petó<4

      Elimina
  2. Holaa! Estic de vacancees i fa menys de 24 h que he llegit l ultima pagina! Per a mi ha estat brilant! Una mica infantil i pesat al principi pero amb un final x recordar! *-*I si! Completament d acord amb el final i la semblança amb Malefica!

    Pd: tambe he acabat girl online per fi! Jejej
    Ens veieem*-*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!
      Valeee, perfecte no sóc la única ueee!! és que és realment preciós!! *_*
      Girl Online, tot i que no és el més original ni el millor escrit et fa passar una bona estona...

      Un petó<4

      Elimina
  3. Holaa! Estic de vacancees i fa menys de 24 h que he llegit l ultima pagina! Per a mi ha estat brilant! Una mica infantil i pesat al principi pero amb un final x recordar! *-*I si! Completament d acord amb el final i la semblança amb Malefica!

    Pd: tambe he acabat girl online per fi! Jejej
    Ens veieem*-*

    ResponElimina
  4. Holaa! Estic de vacancees i fa menys de 24 h que he llegit l ultima pagina! Per a mi ha estat brilant! Una mica infantil i pesat al principi pero amb un final x recordar! *-*I si! Completament d acord amb el final i la semblança amb Malefica!

    Pd: tambe he acabat girl online per fi! Jejej
    Ens veieem*-*

    ResponElimina
  5. Hola!

    Estic amb tu! M'encanta la Laura Gallego, tot i que només me llegit Allà on el abres canten (perfecte*_*) i La hija de la Noche, que no està gens malament!

    Potser me'l compro quan pugui!

    Petons<3

    PD: Tinc un blog que no fa molt que vaig obrir: relatsdecaramel.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs has de llegir ja Aquest llibre i la trilogia d'IDHÚN, Són els meus preferits *_*

      Ara em passo pel blog! Un petó<4

      Elimina
  6. Hola!

    No em crida massa l'atenció, la veritat. Laura Gallego no és el meu fort.

    Gràcies per la ressenya, un petó!

    ResponElimina
  7. Hola!
    De la Laura Gallego m'he llegit Allà on els arbres canten i la trilogia de Memòries d'Idhún únicament però aquest no m'animo a llegir-lo, l'he trobat massa infantil la veritat :P

    Bona ressenya:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola!
      Doncs si t'han agradat aquests que has dit jo crec que et podria agradar TLFDR

      Moltes gràcies! Un petó<4

      Elimina
  8. Hola!
    Doncs aquest és un dels llibres que espero llegir aquest estiu junt amb la trilogia de "Memòries d'Idhun". He llegit molt poc d'ella però el que he llegit m'ha agradat molt.
    Parlem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola!
      Doncs te'ncantaraaan! *_* Memòries d'Idhún!Adoro aquests llibres! em pensava que ja els havies llegit, nse prq!

      Un petó i ja em diràs que tal! <4

      Elimina
  9. ¡Hola! He de llegir aquest llibreeeee. O sigui, no em moro de ganes però... O sigui, es Laura Gallego. Amb això ja ho dic tot! L'he de llegir, punto pelota! ^^
    M'ha encantat la teva resenya, realment donen ganes de llegir els llibres que resenyes.
    Bon estiu, un petò!!!

    Azul

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Moltes gràcies!
      Si t'animes ja em diràs que tal et sembla el llibre!
      Un petó<4

      Elimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...