dissabte, 22 de novembre del 2014

Ressenya: Amanecer Rojo

Hey Angels!

Avui us porto una ressenya, m'heu de disculpar per no haver penjat res des de fa uns quants dies, però aquesta última setmana he estat molt ocupada ja que he tingut els exàmens globals i les estones que tenia lliures ( que no eren gaires) només volia descansar el meu cap, així que vaig preferir no fer cap entrada fins avui. D'aquí poc tindreu la reacció a Sinsajo Parte 1 ja que hi vaig anar ahir a veure-la i el personatge del mes de la passarel·la!



Títol: Amanecer Rojo

Escriptor: Pierce Brown

Editorial: RBA ( només en castellà)

Pàgines: 542 

Etiquetes: Distopia

Trilogia: Amanecer Rojo, Golden son i --






ESTRATEGIA AMOR TRAICIÓN
Ideas como libertad o igualdad murieron junto a la Tierra. Ahora, en Marte el equilibrio se sustenta en un férreo sistema de castas representadas por colores, en el que los dorados son la élite gobernante. 
FORJADO EN LAS ENTRAÑAS DEL INFIERNO. 
AFILADO POR EL ODIO.
FORTALECIDO POR EL AMOR.
Para sobrevivir debe ocultar su verdad sin olvidar que cada muerte, cada paso en la batalla, es por la libertad. 
EN UN MUNDO DE OSCURIDAD
UN ROJO AMANECERÁ DORADO

Habría vivido en paz, pero mis enemigos me trajeron la guerra. 

Me forjaron en las entrañas de este duro mundo. Afiliado por el odio. Fortalecido por el amor.

En su aliento escucho mi alma. Ella es mi tierra. Ella es mi família. Mi amor.

Pero su dolor es mi dolor. Su dolor rompió como me rompió el mío en el cadalso.

Las ancianas de Lico dicen que cuando un hombre es mordido po una víbora tiene que extraerse todo el veneno porque el veneno es perverso. Cuando me mordieron el tío Narol me dejó un poco dentro a propósito 

Ella es algo nuevo, algo promoetdor. Como una primavera para mi duro invierno.
El hombre no puede ser liberado por la misma injustícia que lo esclavizó.


Aquest llibre el vaig desvobrir gràcies al Javier Ruescas ( escriptor i booktuber ) ja que en va fer una video-ressenya i com que estava buscant un llibre per comprar-me vaig decidir comprar-me Amanecer Rojo. La primera part d'una trilogia que acaba de ser publicada per RBA. 

Aquesta novel·la distòpica es narra a una societat del futur on aquesta està dividida per colors:  els grisos s'encarreguen de mantenir l'ordre, els blancs imparteixen la justícia, els platejats a la contabilitat, els grocs a la medicina i a les ciències, els verds tecnologia, els daurats són els més importants, Però aquest llibre ens parla del Darrow, un vermell. Aquests s'encarreguen d'extreure de les mines un material que fa que tota la seva societat continui progressant. I com diu la sinopsis... en la foscor un vermell reneixerà daurat...
Aquest llibre m'ha encantat, tot i que potser el col·locaria a una categoria young adult, ja que és una distopia com les que estem tots acostumats a llegir però molt més bèstia i més fosca. Us haig d'avisar que si teniu pensat llegir aquest llibre, us el llegiu quan tingueu una temporada tranquil·la i temps per llegir, ja que és una lectura MOLT densa, molt llarga i els capítols llargs no ajuden.
Les primeres 100 pàgines em van enganxar moltíssim i pràcticament les vaig devorar, però just quan vaig arribar a la meitat em vaig quedar encallada, vaig deixar-lo durant menys d'una setmana i com que tampoc tenia gaire temps... però després em vaig dir, va potser millora... la veritat oi tant si millora! Una de les millors descobertes de l'any.
Una cosa dolenta és que, al principi és molt atabalador ja que és un d'aquells típics llibres que et diuen 4758495 milions de noms i dades i tu encara estàs processant com es diu el protagonsita... però mica en mica tot és molt més clar. 


A partir alerta SPOILERS!

Tot i que la història hi passa molta acció també hi deixa part per l'amor, de fet tot el que fa el Darrow en un principi és per l'Eo, vaja per amor. Després de que l'Eo morís, cosa que em va saber greu perquè sabia que si no s'hagués mort hagués connectat molt amb ella, però vaig trobar la seva mort molt necessària perquè el Darrow s'adonés de quin era el tipus de societat en la qual vivia. 
Però després apareix la Mustang, simplement m'encanta... primer vaig pensar... ostres ara que l'Eo s'ha mort, segur que en un moment o altre hi hauria una relació amorosa per part del Darrow i em feia una mica de por perquè no sabia si m'acabaria d'agradar, però en serio no puc esperar al segon llibre per saber com acaba tot. 
A les últimes pàgines del llibre, quan el " archigobernador" va a parlar amb el Darrow sobre el que li ofereix, jo no volia que treballés per ell, però després em vaig adonar que era el que calia per du a terme la missió... Així que quan Golden son surti a la venta ja m'hi veureu tots i totes a la llibreria!
FI SPOILERS
Les diferents castes de la societat.

En definitiva un llibre distòpic d'estrategia, amor, traició, guerra i molt més, aquest és el teu llibre, replet de tensió, acció,rebel·lió i girs argumentals que et deixaran amb la boca oberta.


Us crida l'atenció? L'heu llegit? Què en penseu?


:) Us espero als comentaris :)






13 comentaris:

  1. Me'l vaig comprar dimarts passat i tinc pendent de llegir-lo. Espero començar-lo aquesta setmana que ve i que m'agradi tant com a tu <3
    Un petonet
    Arelies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai doncs espero q t'agradi! ja em diràs!

      Parleem <4<4<4<4

      Elimina
  2. Buah, si me'n parles així d'ell no em queda cap altre remei! Molt bona resenya! A llegir-lo! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si finalment t'animes ja em diràs que tal!

      Parleem <4<4<4<4

      Elimina
  3. Holsss
    A mi tambe m'agrada en Javier Ruescas! tot i que mes com a escriptor que com a youtuber jeje...
    i de fet encara no he vist la ressenya...
    la veritat es que pintaa be.. pero de moment estones tranquiles no gaires.. aixi que el deixem per mes endavant!
    Petooons

    PD: m'encanta la teva wishlist! sobretot la saga de croniques lunars, es super asdfghjkl a mi em va encantar! te la recomano moltsiim <4

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Doncs si millor que aquest llibre cap a més endavan perqu si no et passarà com a mi i el tondràs abandonat...
      Em moro de ganes de llegir cròniques lunars! tothom parla super bé i la sinopsi pintaaa moooolt i mooolt bé! espero que caiguin per aquestes festes!

      Parleem <4<4<4<4

      Elimina
  4. Déu meu (y repeteixo: DÉU MEU!) quin bloc més bonic que tens! M'acabo d'enamorar del teu bloc. Hi ha un cura, aquí a prop? Vui casarme ja!
    Molt bona ressenya! Ja m'ho llegiré, ja, XD.

    ResponElimina
    Respostes
    1. AJAJAJAJAJ q mona! moltes gràcies! jo ja m'he casat... vull dir subscrit al teu bloc! m'encanta!
      I moltíssimes gràcies de veritat!
      Parleem <4<4<4<4

      Elimina
  5. Hola!
    Doncs després de llegir la teva ressenya i de veure el vídeo del Javier Ruescas estic convençuda de que necessito llegir aquest llibre. Crec que el demanaré per aquestes festes, que així tindré temps per llegir i no patiré :)
    Fins aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! doncs així faràs ben fet, però que sàpigues que he avisat! és un llibe més fosc i més adult amb detals no tant bonics de com estem acostumats i una mica cruel i en algunes parts bastant dens! però tot i així jo la vaig disfrutar MOLT desitjant que publiquin la segona part the golden son!

      Elimina
  6. ¡Hola! ^^
    Doncs encara no l'he llegit però tinc moltissimes ganes de fer-ho.
    Amb la teva ressenya has incrementat aquestes ganes que ja tenia.
    Per cert, acabo de conèixer el teu blog, et segueixo i em vaig passant.
    ¡Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs ja em diràs que tal!
      Jo també et segueixo en el teu!
      Parleem <4<4<4<4

      Elimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...