dissabte, 7 de juny del 2014

Debat Els Jocs de la Fam!


Hey Angels!

Nova secció al blog! Aquesta consisteix en comentar o fer un debat sobre el desenllaç final d'una saga, trilogia...

Avui.... Els jocs de la fam!





Abans de tot, si no heu llegit els 3 llibres de la trilogia no continueu perquè hi haurà SPOILERS QUE US DESTROSSARAN LA VIDA!  quedeu AVISATS !

Doncs després d'aquest avís comencem...


Començament de la història

Jo vaig començar L'ocell de la revolta amb moltes ganes ja que en flames acaba amb molta intriga i suspens. Trobo que el principi està molt bé, com és veu el deteriorament de la Katniss, la relació que té amb el Gale, com comença a donar-se compte de com estima el Peeta. Crec que comença a veure que no es pot quedar de braços plegada, que ha de lluitar. Descriu molt bé el districte 13, un món totalment desconegut fins ara, els horaris que tenen, les restriccions...



Cada cop que sortia un anunci del Capitolio, on el Peeta deia alguna cosa, era en plan si us plau que no el matin que no el matin!!! ( Team PEETA 100∞%)


Em vaig quedar una mica en estat de shock, quan per fi el Peeta i la Katniss és troben i el Peeta la intenta matar!!! no ho esperava gens, que el Peeta sofreixi aquestes "paranoies", atacs  i visions de records falsos, no ho esperava però es que per res a la vida! res pot sortir bé?






T'agrada la situació en que queden els personatges?

A veure, quins personatges perquè la majoria són morts o se'ls hi ha anat la pinsa i no hi toquen. En realitat hem d'agrair tots a la Suzanne Collins que no hagi matat als tres personatges principals!






Pareu d'aplaudir! pareu d'aplaudir!

Vale, no ha matat als tres personatges principals però ha matat al Finnick i a la meva Prim!
Trobo aquestes morts horribles. Passen mega súper depressa! Estan fugint el Finnick diu 4 paraules i mor, capítol següent mort la Prim. Quan pares a pensar el que acaba de passar és en plan...


Que matin al Finnick ( si, si jo també l'estimo molt però...) no és tant fort. Però que matin la Prim!!??? La raó de TOT! La història neix a partir d'ella! Trobo molt malament que la matin perquè crec que és, fer per fer sense cap sentit!
A veure també he fet les meves reflexions, també pot ser que la Suzanne Collins ho fes per reflectir com la Katniss sobrevivia sense la raó de tota la seva lluita, però no hi ha excusa no té perdó de Déu!






Final de la història

Personalment, el final et deixa un regust molt agredolç ( més agre que dolç) és bonic i trist a la vegada. No m'agrada que la Katniss i el Gale no ho arreglin o no parlin, jo sóc 100% team Peeta, però trobo que el Gale malgrat el que va fer no tenia intenció de fer-ho, ell estimava la Prim com un altra germana més. Tot i que no haguessin recuperat l'amistat d'abans, crec que en Gale és molt important per la Katniss.



La Katniss i en Peeta queden bastant tocats per totes aquestes horribles experiències i com molt bé diu al llibre la Katniss es desfoga caçant i en Peeta pintant. Estic 100% de que quedin junts perquè crec que ara necessiten descansar i reposar. 



M'agrada molt l'escena en que la Katniss s'adona compte de que la Coin és "dolenta" i en lloc de matar a Snow la mata a ella. Ho trobo molt acertat i inesperat. 


La Katniss el que necessitava era en Peeta, i apareix amb les PRIMROSES! no havia plorat prou? 


Potser no és el millor final que podia tenir, però crec que queda molt tancat ( i això ho agraeixo). Tot i així és el llibre que m'agrada menys de la trilogia ( 1. En flames 2. Els jocs de la fam i en tercer lloc L'ocell de la revolta).




Jo a aquest llibre li poso un 9 però a la trilogia en total un 10. 



Quina és la vostra opinió respecte el final de la trilogia? Us va agradar que matessin a la Prim i en Finnick?
Us esperàveu que el districte 13 existís? 
Us agrada la relació que queda entre en Gale i la Katniss?
Que la Katniss vagi amb el Peeta?


Feu-me saber la vostre opinió!







14 comentaris:

  1. La meva opinió sobre el final de la trilogia és molt semblant a la teva. Però SABIA que es moriria el Finnick!!! (en realitat no...) PERQUÈ SEMPRE ES MOREN ELS MEUS PREFERITS A TOOOOOTS ELS LLIBRES QUE M'HE LLEGIT!!!! Però buenoo... I trobo que (al contrari que les meves amigues) és el "pitjor" llibre de la trilogia, i el millor en flames.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei hola clàudia!
      si, més o menys tenim la mateixa opinió respecte els llibre EN FLAMES el millor! sempre passa que el personatge que li agafes més carinyuu teel mateen :'(
      parleem <4<4<4<4

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Holaa!

    Jo la veritat es que em vaig endur una decepcio amb el tercer llibre... va matar la meitat delss personatgess en 2 capitols :O :O ( a mi aixo em va horroritzar), i la Prim i en Finnick van ser un cop baix... el primer i el segon em van agradar bastant en canvi el tercer va baixar el nivell ( per mi clar), Teaaam Peetaa!! pero tambe em va doldre que no ho arreglesin amb en Gale... eren amics de tota la vida!!

    Petooons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola laia!
      es que tot passa super mega depressa no tens temps de reaccionar! Jo també penso que hauria d'haver tingut un final més alegre, i que ho arreglessin amb en Gale perquè ell no ho volia fer... de totes maneres és un final agredolç, i si, és el més fluix de tota la trilogia ( per mi), però em d'agrair-li a la Suzanne Collins per crear uns personatges tant meravellosos!

      Parleem <4<4<4<4<4 Team peeta!

      Elimina
  4. El final em sembla bé, que la Katniss i el Peeta acabessin junts perquè, sincerament, no em sembla que el Gale es mereixés a la Katniss... (si us plau, les/els que sou TEAM GALE no em mateu!)
    Que matessin la Prim va ser innecessari. QUI LI MANA A LA SUZANNE CARREGAR-SE-LA?!?! Crec que els autors s'han proposat anar-nos arrencant el cor poquet a poquet...
    I per acabar un consell: Si sou Team Peeta i esteu enamorades, NO llegiu "L'ocell de la revolta" per res del món. Va ser el llibre que més vaig trigar en llegir perquè m'hi fico massa i barrejo sentiments... Si sou com jo, no el llegiu estant enamorades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      M'encanta que deixeu la vostra opinió!
      Estic d'acord amb tot. El Peeta al l'ocell de la revolta ....
      *_________* <3

      Parlem <4<4<4

      Elimina
  5. Personalment, trobo el final molt... No sabria com dir-ho... DE COP.
    És a dir, que entre tots els personatges que hi ha, per què han de matar la Prim? Per què precisament ella?? I justament quan ella està curant a ferits!! Em va agafar molt de cop i no m'ho esperava per res!
    Sobre el triangle amorós, jo crec que la Katniss, per molt que té raó en totes les coses que té en compte per a quedar-se amb el Peeta, hauria d'acabar amb en Gale. Sé que la majoria no estareu d'acord amb mi, però des de la primera que vaig llegir el seu nom, em vaig fer TEAM GALE ♡.

    PD: Hi ha una escena de postepíleg que vaig trobar en una web de fans (no sé si és real) que explica que en Gale es transforma en un heroi-soldat i que quan va a visitar l'escola de la filla de la Katniss, la peque li diu a la seva mare si coneix a un tal Gale Hawthorne! M'imagino la cara de la Kat! :)

    Prim&Katniss sempreee! ♡♡

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!!
      El que dius del postepíleg segurament serà fanfiction que dels jocs de la fam hi ha molta... ens agrada imaginar-ho com ens hagués agrdat que acabés ....
      Parleem preciosa <4<4<4<4

      Elimina
  6. La trilogia em va ENCANTAR quan me la vaig llegir d'una tirada deu fer uns tres anys. I sincerament, Sinsajo per mi va ser el pitjor dels tres. Vui dir, que de la mateixa manera que els dos primers per mi oscil·len entre el 9 i el 10, el tercer no passa del 8 ni un pèl. Moltes coses les vaig trobar que no tenien massa sentit o no estaven ben explicades (és a dir: ¿quan passen de les "simulacions" al Capitoli de veritat? sempre m'he quedat trabada en aquesta part).
    La mort d'en Finnick era segons com previsible, el noi guapo, patidor ((qui no pateix? xD), heroi de cap a peus... Tenien que carregarse per força a algú del "Team" a qui tothom tingués estima (sol denominar-se MORBO pur i dur).
    Pero la Prim... LA PRIM!!! No començo a vomitar paraulotes perquè no tinc prou confiança... LA PRIM!! Literalment, quan la Prim va morir, jo vaig morir amb ella. I es que no té ni cap ni peus... Vui dir, es el que tu dius, la Prim es la raó de tot. La Prim es la raó per la qual la Katniss va participar en els jocs i com a conseqüència es va transformar en el símbol de la revolució. Potser com a personatge en si no aporta molt (tot i que jo l'aprecio per lo dolça que és i la seva evolució, com es va tornant més dura i determinada) però el que representa per la protagonista es bàsicament el que fa que els llibres existeixin... La mort de la Prim es de las morts que més m'han afectat literàriament. (Fred!! Se'n va a plorar a un racó...)
    El que la Katniss es quedi amb el Peeta mai ho havia vist clar, sobretot perquè al començament era Team-Gale total (el Peeta de lo perfecte que era se'm feia molt repelent). Però a mesura que avança el llibre es veu que en Peeta li té un amor tan pur i natural a la Katniss que és impossible no admirar-lo i mes tard estimar-lo.
    I al final quan la Katniss mateixa explica per què ha triat en Peeta ho vaig veure clar: la Katniss és una persona amb molts fantasmes i moltes pors, que intenta ser forta però es feble, que els malsons li poden, que durant molts anys només té sentiments de ràbia i odi. Per això no pot tenir al seu costat a algú que tingui les mateixes emocions, s'acabarien autodestruint. Ella necessitaba amor, comprensió i esperança, i com ella diu, només en Peeta li pot aportar això.
    Perdona si parlo molt, no sé parar xD
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajajajaja no passsa res m'encanta llegir aquests tipus de comentaris...
      jo des d'un bon principi vaig ser team peeta forever and ever and always i sempre ho seré. Em sap greu no contestar-te amb un text com el que has fet tu però ja ho has deixat tot ben clar. Totalment d'acord amb tu sobre el comentari de la Prim... calia? No ho sé... però bueno....

      Moltíssimes gràcies per participar al debat <4

      Elimina
  7. A mi NO! Jo crec que el final es una putada, i perdó per la mala paraula, però es que la Prim... No sé si sóc jo o sí o sí li acabes agafant carinyo, i va i mor el per una bomba TT^TT
    P.D.:Felicitats pel blog, tens una nova seguidora TT^TT

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja... t'entenc... :'''(
      Moltóssimes gràcies per subscribir-te i deixar la teva opinió!<4

      Elimina
  8. em va inpectar mes la mort den Finnick, ja que no era necessaria, en canvi la Prim , s'havia de morir per força així la Katniss descubria qui era el verdader enemic.

    ResponElimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...