dissabte, 16 de maig del 2015

Ressenya: Girl Online

Hey Angels!

Avui us porto la ressenya d'un llibre d'una famosa YouTuber coneguda com 
Zoella...





Títol: Girl Online


Escriptora: Zoe Sugg (Zoella)


Pàgines:


Saga: Si (segona part pròximament)


Editorial: Fanbooks (gràcies per l'exemplar)


Etiquetes: Realista






La Penny té un secret

Sota el pseudònim de Girl Online, la Penny escriu un blog sobre els sentiments, l'amistat, els nois, els enrenous familiars i els atacs de pànic que han començat a formar part de la seva vida. Quan les coses van de mal en pitjor, els seus pares decideixen viatjar a Nova York, on la Penny coneix en Noah, un atractiu guitarrista. De sobte, se'n enamora perdudament, i no pot evitar descriure al blog cada moment de la seva relació. 

Però en Noah també té un secret, un secret que amenaça la Penny i la seva sòlida amistat, per sempre. 


Girl Online és un llibre que em moria per llegir, ja que en vaig saber per primer cop farà ara ja uns mesos i em va cridar tant  i la portada era tan preciosa no m'hi vaig poder resistir... per això quan vaig veure que estava en les novetats de Fanbooks el vaig demanar corrents. Me'l van enviar ahir i ahir el vaig acabar.

"Sovint m'imgino que totes les adolescents se senten com jo. I potser sí que un dia, quan totes ens adonem que ens sentim igual, podrem deixar de fer veure que som el que no som."

La novel·la està escrita per la Zoe Sugg, una YouTuber/Blogger britànica mundialment coneguda i amb molts milions de seguidors. Jo vaig arribar al seu canal després de veure una ressenya en anglès del llibre i des d'aleshores la segueixo. El seu canal és majoritàriament de moda, i tot i que no acostumo a seguir aquest tipus de canals és cert que m'agrada molt la seva forma de ser i d'expressar-se. Tot i que malauradament es diu que darrere d'aquesta novel·la hi ha a part de la Zoella un escriptor fantasma. 
La història ens presenta la Penny una blogger que és bastant coneguda en aquest món, però que a la vida real no ho és tant. És el ser més patós que ha existit mai. Un dia quan les coses li van encara més malament que de costum els seus pares decideixen marxar a Nova York durant uns dies per una sèrie de motius i la Penny junt amb l'Elliot (el seu millor amic) s'embarquen en l'aventura de conèixer aquesta ciutat. Aquest viatge li canvia la perspectiva a la Penny ja que coneix un noi... 
Al principi la Penny resulta sent tant patosa i amb tanta mala sort, una situació ridícula rere situació ridícula que les possibilitats de que et passi a tu tanta desgràcia en uns dies és mínima, per això ho vaig trobar una micona poc creïble.

"- Em se,bla que tu ets el meu esdeveniment determinat 
- Què vols dir?
- Vull dir que em sembla que això pot ser el principi d'alguna cosa
- Em sembla que tu també ets el mei eseveniment determinat. "

A veure, si us estan agafant ganes de llegir aquest llibre abans us haig d'avisar d'una sèrie de coses... no us espereu trobar una obra de la literatura contemporània plena de metàfores i reflexions profundes, perquè no. Simplement és un llibre molt entretingut, per passar l'estona i que a mi, sincerament, em va venir de perles llegir ahir perquè portava una setmana d'exàmens horrorosa i el llibre va ser el ideal per relaxar-me durant unes hores. 
És cert que la història manca d'originalitat i varies vegades cau en típics clixés, però ja us ho he dit, és una història senzilla, encantadora, juvenil per passar l'estona. 
Un dels personatges principals és l'Elliot, el millor amic de la Penny, és cert que cau molt amb els tòpics (típic homosexual, vesteix d'una manera estrafolària i els seus pares no acaben d'acceptar que sigui gai) però realment deixant de banda això, és un personatge entrenyable que passa per moltes coses durant la història i és un dels meus preferits, vaja que es fa estimar. També un altre personatge entranyable és la Bella, la germaneta petita del Noah i és simplement una monada i representa tant la innocència de quan ets tan petitó que fan venir ganes d'anar corrents a jugar amb les nines de nou. 
En aquesta novel·la d'alguna manera o altre t'acabes identificant en alguna de les situacions de la protagonista o d'altres personatges, en concret al principi del llibre en una entrada que penja al seu blog (perquè no us ho havia dit... el llibre va alternant capítols i entrades que la Penny escriu al seu blog) que s'anomena: "És possible que la teva millor amiga et quedi petita"en què explica una sèrie de coses que semblaven que estiguessin escrites expressament allà només per a mi. I realment les entrades del blog algunes si que donen per pensar una mica en tu i amb la gent del teu voltant. 

"És precisament aquesta una de les coses que m'agrada més de les fotografies: com t'ajuden a capturar moments de felicitat per sempre i com et permeten viure'ls."

Pel que es veu, hi ha una segona part del llibre... no sé que esperar-me perquè el final del primer ho deixa tot bastant tancat, a veure si que hi han petites incògnites però es podria haver quedat en un llibre únic perfectament. Encara no se sap ni el títol ni la portada, però de ben segur que si el tradueixen me'l llegiré... tot i que no se ben bé com ho farà anar la Zoe per posar més trama per fer un llibre sencer... en fi s'haurà de veure!





En definitiva un llibre entranyable, entretingut, perfecte per una setmana atabalada d'exàmens que té una lectura molt lleugera i que et farà viatjar a Nova York. Tot i que el llibre no és guanya el premi al més original de l'any, t'atrapa dins les seves pàgines fins que l'acabes.



Què en penseu del llibre? I sobre el tema de l'escriptor fantasma? L'heu llegit? En teniu ganes? Què en penseu de la trama? Us hi animeu?


: ) Us espero als comentaris : )






GRÀCIES A L'EDITORIAL
FANBOOKS PER L'EXEMPLAR

9 comentaris:

  1. Hola!

    No em crida l'atenció gens ni mica i menys després de la informació sobre l'escriptor fantasma i això.

    Gràcies per la ressenya, un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Per gustos colors! Però ja se sap que amb les persones famoses sempre es fa això de l'escriptor fantasma ja que així les editorials s'asseguren venta segura.

      Un petó!

      Elimina
  2. Hola Aria,

    Jo ja me'l vaig llegir i és veritat que és molt entretingut, però com has dit tu, tendeix a caure en els tòpics d'una novel·la romàntica. Sobre això de l'escriptor fantasma també ho vaig llegir i crec que podria ser veritat...

    M'ha agradat molt la teva ressenya perquè m'hi identifico molt ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Sobre l'escriptor fantsma l'editorial ho ha confirmat, han dit que un ecriptor la va ajudar.... en fi que hi farem!

      Moltes gràcies <4 Un petó!

      Elimina
  3. Hey!
    No sabia que el llibre era de la Zoella, i mira que sabia que ella n'havia escrit un, però pensava que era una biografia o alguna cosa així. Que fort que s'hagi atrevit a escriure un llibre de ficció! Potser li dono una oportunitat si, com dius, està bé per entretenir-se una estona.
    Si el veig, ho pensaré! O, potser, si Fanbooks... ;)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Hola!

    Si, però es veu que no l'ha escrit ella, que li ha escrit un escriptor fantasma.... nse nse....
    Mira el correu, que ja t'ho he enviat! ; )
    Un petó!<4

    ResponElimina
  5. Hola ^^, jo fa temps que segueixo a Zoella, pero gracies el canal del seu germa mes aviat XD, tambe he llegit el llibre, encara que quan el vaig comprar no m'havia fixat amb l'autora, i la veritat es que aquest llibre m'ha agradat molt ^^.
    Una abraçada ^^

    ResponElimina
  6. Hola Aria!
    Molt bona resenya!
    Fa temps que està a la meva Wishlist però mai m'acabo de decidir. No sé... fa bona pinta però el fet de que no l'hagi escrit ella...
    Ja et diré alguna cosa quan l'hagi llegit!
    Ens llegim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs a veure el fet que no l'hagi escrit ella no està del tot 100% confirmat, però és cert que va tenir molta ajuda en escriure'l... de totes maneres no crec que hagués de ser un motiu per deixar o no de llegir-lo. Al final són les paraules el que compten i personalment m'és ben igual si les ha escrites ella o la veïna de dalt. (Després podríem entrar en el debat de com és ella com a persona per acceptar a tal cosa, però això ja és un altre tema).

      Ale, ho sento pel rotllo ; )
      Un petonàs <3

      Elimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...