dimecres, 27 d’abril del 2016

6 PEL·LÍCULES PER A TOT TIPUS DE GUSTOS

Hey Angels!

Avui us porto una entrada sobre 6 pel·lícules diferents per a tot tipus de gustos...

LOL


LOL, és una d'aquelles pel·lícules que et fa somiar amb els ulls oberts. L'he vista ja varies vegades i encara no hi hagut cap vegada que m'hagi cansat de veure-la. La pel·lícula ens parla de la vida d'un grup d'adolescents i els problemes que tenen cada un, a casa, al grup d'amics etc.  

És cert que no aporta res nou i potser no et canviarà la vida però de ben segur que et farà passar una molt bona estona. 

Un dels punts que m'agrada més de "LOL" és la banda sonora. M'encanten totes les cançons i les tinc totes a l'ipod.

Investigant per aquesta entrada he descobert que LOL, interpretada per Miley Cyrus com a protagonista preferida es un remake de la versió francesa originària. 


T'agradarà si... busques una pel·lícula dolça, entretinguda i que et faci somriure. 





MONA LISA SMILE



Mona Lisa smile es va convertir en una de les meves pel·lícules preferides des del novembre passat. Em van encantar tots els temes que tractava i sense que m'ho esperés em va arribar molt. 

La pel·lícula està ambientada als anys 50, on una professora d'història de l'art (considerada progressista per l'època) arriba a una escola femenina coneguda per ser conservadora i tradicional. La Katherine -la professora- ho capgirarà tot en molt poc temps. 

A part de la professora podem trobar les històries de les alumnes. Cada una passa per una sèrie de problemes molt durs i diferents. El meu personatge preferit és la Betty, que no us puc dir perquè, ja que seria spoiler. Només dir que a partir del minut 50 ja em passo la resta de la pel·lícula plorant.

T'agradarà si... ets un amant de l'art i/o si busques una pel·lícula inspiradora amb un sentit feminista.






BIG HERO 6

Big Hero 6, guanyadora d'un Oscar, és una de les últimes pel·lícules animades que Disney ha tret al cinema i des de que la vaig veure a casa em va enamorar. 

És una història molt bonica i tendre que segueix el patró de les pel·lícules animades de disney, però que em va encantar igualment. Té aquell sentit de l'humor característic  i un munt de personatges entranyables, entre ells podem destacar el baymax. 

Big Hero 6 ens parla de la història del Hiro, un noi que és molt intel·ligent i li encanta la tecnologia. Després d'un seguit d'esdeveniments, coneix a Baymax, un robot que el seu germà estava construint. A partir d'aquí, Hiro es veurà involucrat a una conspiració i necessitarà ajuda dels seus amics, als quals els convertirà en super herois per combatre aquesta conspiració. 

T'agradarà si... ets un fan de les pel·lícules animades i t'encanten els super herois.





SNOW WHITE MIRROR MIRROR


La Aventura Jamás contada... Blancanieves Mirror Mirror, és aquesta nova versió del conte popular de Blancaneus. Recordo quan vaig anar al cinema a veure-la ara farà ja uns quants anys. 


M'encanta el gir que li donen al conte tradicional i també m'agrada molt les actuacions principals, com la de Julia Roberts que ho fa fenomenal. 


Però sense cap mena de dubte, el millor aspecte del film és vestuari i la combinació de colors. És meravellós i diu molt amb la trama. Ja sé que és estrany però em recorda a l'estil artístic barroc per tots els brodats i diferents colors que tenen. 
La pel·lícula sense els vestits que conté, no seria la mateixa. 



T'agradarà si... ets un amant dels contes tradicionals i t'encantaria veure-hi una nova perspectiva...




DESAYUNO CON DIAMANTES

Desayuno con diamantes ha esdevingut un clàssic del cinema i un icone en tots els sentits possibles. 

Se'ns presenta a la Holly, una noia que viu a Nova York i que porta una vida fàcil i alegre. Com a persona és molt extravagant i curiosa que no triga a captar l'atenció de Paul Varjak, el seu nou veí. 

Desayuno con diamantes és una d'aquelles pel·lícules que és obligatòria de veure. A mi em va fascinar des del primer moment. Des de l'actuació d'Audrey Hepburn fins a la meravellosa banda sonora que acompanya tota la història i que ens proporciona una melodia impossible d'oblidar. 

Desayuno con diamantes va guanyar dos dels cinc Oscars als quals optava. Els dos relacionats amb la seva banda sonora. 


T'agradarà si... busques una comèdia romàntica que va molt més enllà.




Això és tot per avui! Espero que us hagi agradat aquesta entrada! Quina pel·lícula em recomanaríeu vosaltres? Coincidim en alguna?


Us espero als comentaris 




ARIA



dijous, 21 d’abril del 2016

PODEROSES I FAMOSES (DONES): CLEOPATRA

Hey Angels!

Avui us porto el que serà una nova sèrie d'entrades sobre dones poderoses i famoses al llarg de la història. 
La primera dona a qui farem menció és Cleopatra. Va ser l’última reina d’Egipte i es considerada en moltes ocasions, una de les dones més poderoses en tota la història.  
Fent recerca sobre la seva vida vaig trobar un post en anglès en què explicava “6 reasons to Love Cleopatra”. Em va agradar tant l’entrada que he decidit traduir-la i reproduir-la amb les meves pròpies paraules. De totes maneres, si enteneu l’anglès us recomano que us passeu pel link, perquè val molt la pena. 

1. ERA MOOOOLT INTEL·LIGENT

Gràcies a la seva excel·lent educació, Cleopatra parlava més de 6 llengües, entre aquestes podíem trobar el grec, l'egipci, el llatí, l'hebreu... També se sap que havia llegit els treballs de grans autors en aquella època i que podia debatre diverses qüestions filosòfiques, problemes polítics. A més, podia tocar una gran selecció d'instruments musicals. La seva capacitat per aprendre aquest gran nombre de llengües va ser molt important perquè...

2. PRIMERA FARAONA DE LA DINASTIA PTOLOMEU QUE PARLÀ EGIPCI

Després d'una dinastia de faraons que durà aproximadament 300 anys, Cleopatra va ser la primera que es va dignar a aprendre la llengua pròpia de la seva terra. Els altres parlaven simplement grec.    
En aquest quadre se'ns representa a Cleopatra provant diferents tipus de verins en els presoners condemnats a mort. 
























3.FORTA I INDESTRUCTIBLE

Cleopatra va donar a llum 4 vegades i tan ella com les criatures van sobreviure. Va tenir un fill amb Juli Cèsar i més tard va tenir bessons. Aquests fets eren molt poc habituals en l'època, considerant l'esperança de vida i l'alta mortalitat en els parts. 

4. VA UNIR FORCES AMB DOS DELS HOMES MÉS PODEROSOS DE L'ÈPOCA

Durant la seva vida, Cleopatra va tenir al seu costat dos dels homes més poderosos del moment: Juli Cèsar i Marc Antoni. La seva intel·ligència i el seu pes polític la van fer ser una persona molt important en temps de problemes al Mediterrani. Ella controlava la majoria de les  fonts de mercaderies per a l'imperi Romà i tenia un dels vaixells més poderosos a la seva dispocisió.

5. AMBICIOSA I MANIPULATIVA

Cleopatra era una dona molt ambiciosa amb les idees molt clares. Determinada a triomfar, utilitzava tota la seva intel·ligència i la seva bellesa per manipular i aconseguir el que volia. Hi han molts mites sobre les seves relacions amoroses i la seva mort. 
Cleopatra es va suicidar amb el verí d'una serp anomenada àspid (mort que es considerava sagrada en la religió
egipcia) després de la mort de Marc Antoni i el fracàs dels seus plans.




























6. VA LLUITAR LES SEVES PRÒPIES BATALLES

Cleopatra va pujar al tro quan tan sols tenia 18 anys amb el seu germà. Aquests no es suportaven i ella es va veure obligada a exiliar-se per culpa dels nombrosos atemptats a la seva vida per part del seu germà. Quan va conèixer a Juli Cèsar utilitzà la seva influència per recuperar el seu tro després d'una guerra civil. Més tard es va casar amb Juli Cèsar i van tenir un fill, Cesarió. 

7. CLEOPATRA ERA UNA DEESA

Segons la religió egípcia, els faraons eren reencarnacions dels Déus Horus i Isis. Cleopatra representava a Isis.


I, PER TANT... No cal dir  que, una dona que pot dirigir un país, fer-se amb l'imperi romà i gestionar una família reial, és digne d'admiració. 


Això és tot per avui! Espero que us hagi agradat aquesta entrada! Quina dona proposarieu per a la pròxima entrega de PODEROSES I FAMOSES (DONES)? 



Us espero als comentaris 




ARIA

dimarts, 12 d’abril del 2016

CRÍTICA CINEMATOGRÀFICA: HOME

Hey Angels!

Avui us porto la meva primera crítica cinematogràfica! Recordeu que no sóc cap experta en el tema i és la meva sincera i humil opinió : )

Home, Llar dolça llar//DreamWorks
Drct.Tim Johnson//Jim Parsons, Rihanna
1h34min//Animació, Comèdia, Aventura
★ (3,5)
L’aventura comença quan una raça alienígena arriba a la Terra buscant una nova llar. Els Boov recol·loquen tots els habitants de les ciutats i es dediquen a reorganitzar el planeta. Tip, una noia molt decidida que s’ha vist separada de la seva mare amb l’arribada dels Boov, és l’única humana que no ha estat reubicada. La casualitat fa que es trobi amb l’Oh, un Boov desterrat. Els dos fugitius s’embarquen en el que serà el viatge de la seva vida.








Opinió Personal

Com a gran amant de les pel·lícules animades no em podia perdre pas Home, la nova pel·lícula de Dreamworks. La primera vegada que la vaig veure va ser a l'estiu passat, però no ha sigut fins avui que l'he rescatada.

Els dos personatges principals i la seva relació és el que més em va agradar de la pel·lícula, ja que com a trama i argument és bastant fluixa. Es nota que no li han donat tanta importància com hauria, perquè en alguns moments no lliga res, per exemple, des d'un bon començament se'ns diu que els gorgs han sigut els enemics eterns dels Boov, quan al final de la pel·lícula s'explica el motiu de la seva persecució i no coincideix.  A part d'aquest error, en general, com he dit la trama és molt fluixa, perquè fer que tot es desenvolupi per un correu enviat a tota la galàxia em sona molt absurd i bàsic per basar la trama sencera de la pel·lícula sobre això. És cert que la pel·lícula va encarada a un públic infantil però això no ha de fer treure valor a l'entremat. 

Com he dit a l'inici del passat paràgraf, el punt més fort de la pel·lícula són els personatges principals, les seves experiències junts i els valors que es van ensenyant mútuament durant la seva aventura. Moments molt dolços i agradables que et faran venir ganes d'entrar dins la pantalla i repartir abraçades a l'Oh. 

Escenes precioses (visualment i sentimentalment) com aquesta.
Una de les coses que més m'han agradat de la pel·lícula és l'espècie dels Boov i l'originalitat dels guionistes en crear tot aquestes costums que tenen aquests extraterrestres i que a l'hora de posar-los en pràctica al nostre planeta terra causen escenes molt còmiques. Per posar alguns exemples, quan els Boov canvien de color de la pell respecte les emocions que estan sentint, el que mengen, la música que escolta, la seva filosofia de vida, entre altres. 

La Rihanna és la persona que li dóna veu a la Tip, la protagonista femenina d'aquesta aventura. També forma part de la banda sonora i trobo que se n'ha fet un abús de les seves cançons, ja que sembla un memorial a aquesta artista amb els seus grans èxits. En general la banda sonora ha estat bé, en alguns moments encaixava a la perfecció el sentiment que esteves visquen amb el sentiment de la cançó i altres vegades no tan. Si us interessa podeu fer click aquí per escoltar les cançons.


La pel·lícula ensenya uns valors molt importants (ser diferent està bé, sempre sigues tu mateix...), que no són res de nou, i no aporta cap novetat dins el terreny, però trobo que en aquest cas concret ha estat molt ben conduït i estic del tot segura que si sou de llàgrima fàcil quan mireu pel·lícules us emocionarà i potser, fins i tot, us caurà alguna llàgrima.

I ja per acabar, mencionar el dibuix i l'art. No sóc una experta en el tema, però m'han encantat totes les eleccions de color i la realitat del dibuix. La Tip, la protagonista femenina té una bona melena de rissos que cada cop que es mou, aquests es mouen donant així una sensació de realitat a l'animació.  

Trama: 2
Personatges: 10
Originalitat: 8
Banda Sonora: 7
Animació: 10

En Definitiva... Home, Llar dolça llar és una pel·lícula que et farà una molt bona estona i que t'ensenyarà valors molt importants d'una manera molt dolça i bonica, amb uns personatges excepcionals que et faran emocionar. Si us agraden les pel·lícules animades, aquesta nos serà una excepció.


Heu vist la pel·lícula? Què us sembla? Us crida l'atenció?



Us espero als comentaris 




ARIA

dimecres, 6 d’abril del 2016

QUADRES QUE M'AGRADARIA TENIR A LA MEVA HABITACIÓ

Hey Angels!

Avui us mostraré alguns quadres que m'agraden molt i que m'encantaria tenir a la meva habitació per poder-me passar estones mirant-los. Alguns dels que he seleccionat ja els coneixia des de feia temps, altres els he trobat buscant inspiració per aquesta entrada...
Magritte, Les AmantsAquest és un dels quadres més famosos de Magritte i el trobo preciós. En vaig saber d'aquest el passat estiu al curs d'anglès on havíem de descriure obres d'art, i una va ser The Lovers de Magritte. M'encanta el missatge que jo sobre entenc, tot i que hi han especulacions dient que la tela al cap és un trauma infantil quan Magritte va veure la seva mare morta amb la tela per la cara, però ell mateix ho va desmentir.
Daniel Castan, Blue Street/By Night. D'aquest artista estaria contenta amb qualsevol de les seves peces, però les meves preferides són les que tenen aquest to blau i lila. El vaig descobrir al "Carré d'artistes" al Carrer Petrixol a Barcelona, perquè el seu quadre real estava de mostra a l'entrada de la botiga i em va fascinar com mai cap quadre m'havia fascinat abans. De l'estona que em vaig passar mirant-lo, quan estava a punt de marxar, la dependenta em va donar un punt de llibre on sortia el quadre mateix. Us haig de confessar que en imatge el quadre perd molt, ja que si el veus en persona, es poden apreciar tots els relleus que té dels materials utilitzats i això fa que encara sigui més meravellós. Si us agrada l'estil de l'autor podeu entrar a la web del "Carré d'artistes on hi han un munt, tot i que la majoria estan venuts i són molt cars... Ens haurem de confirmar amb el punt de llibre...

Abstract Art 439 Aquest quadre l'he trobat fent recerca per l'entrada i de seguida que l'he vist ja he vist que es faria un lloc en aquest post. El que més m'agrada de les pintures abstractes, en concret d'aquesta és que cada persona hi veu una cosa diferent, i el millor de tot, no hi ha una resposta correcta o errònia. Jo per exemple hi veig roselles, que són la meva flor preferida. Tu que hi veus?
The sun sets sail, Rob Gonsalves I ja per per acabar, us ensenyo aquesta pintura. Rob Gonsalves és un autor surrealista que té pintures molt curioses com aquesta. Si voleu veure més d'aquest estil i del mateix autor feu click aquí. M'encanta perquè a primera vista, si mires ràpidament sembla una cosa, però si pares i observes acuradament t'adones de l'enginy amagat. 

Això és tot per avui? Espero que us hagi agradat l'entrada! Coincidim? Quins són els vostres quadres preferits? En teniu algun per casa?



Us espero als comentaris




ARIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...