dimarts, 19 d’agost del 2014

Tancat per vacances!


Hey Angels!

Com podreu veure al títol de l'entrada, el bloc tanca per vacances, perquè els que tingueu un bloc m'entendreu, en fer una entrada tinc moltíssima feina i, si, m'encanta fer-les, buscar les imatges, pensar com em va fer sentir, el que em va aportar... però com he dit ara són vacances i necessito relaxar-me durant unes setmanes per poder tornar nova amb moltíssimes entrades! 



Quan tornaré?

Tornaré a principis de setembre, no sé el dia concret però us adonareu ja que prepararé un munt d'entrades per poder començar el curs amb bon peu.

Estaré connectada?

Si, podreu seguir enviant-me correus al meu gmail ( angelstofly365@gmail.com) per comentar llibres, recomanacions, o qualsevol dubte.



Us desitjo un molt bon estiu a tots i totes i, sobretot, bones lectures!

Quines són les vostres lectures d'estiu? Els llibres que uns endureu a la platja o a la muntanya?

:) Us espero als comentaris :)






dissabte, 16 d’agost del 2014

10 Llibres que has de llegir abans de morir

Hey Angels!

Avui us porto els...



1. Harry Potter per tot el que em va ensenyar i els bons moments que em va fer passar llegint-lo i mirant les pel·lícules. 

2. Crepúscle perquè d'alguna manera em va fer sentir part de la història, una Cullen més.

3. Els Jocs de la Fam per tot. Perquè crec que tothom a de gaudir de les aventures de la Katniss i el Peeta.


4. Allà on els arbres canten perquè sense cap mena de dubte la millor història d'amor i el millor final llegit.



5. Memòries d'Idhún per el meu Christian, però també per la Victoria i el Jack, que em van omplir i introduir al món de la literatura juvenil. 


6. Las Ventajas de ser un Marginado per totes aquelles cites que em van fer pensar i reflexionar sobre l'amor, l'amistat i la vida.

7. Obsidian perquè ha sigut el llibre que m'ha fet riure més.


8. Divergent per la valentia i força que em va fer sentir.


9. Wonder per ensenyar-me el que veritablement importa. 


10. A dos centímetros de ti perquè m'ha ensenyat el veritable valor de l'amistat i, que a vegades entre l'amistat i l'amor només hi ha un pas molt petit. 


Ja sé que només són 10, però aquest llibre hauria de ser lectura obligatòria a totes les escoles, estic parlant de... ( ja ho sé que és caure al tòpic del moment, però ...)

11. No està Escrit a les Estrelles perquè em va omplir de vida i, on vaig poder descobrir un amor etern i infinit que mai ningú oblidarà. 



Quins llibres hi afegirieu? Per quin motiu? Quin llibre NO posarieu?

:) Us espero als comentaris :)


dimarts, 12 d’agost del 2014

Ressenya: el corredor del laberinto

Hey Angels!


Avui us porto una ressenya d'un llibre que em va costar MOLT aconseguir. 

EL CORREDOR DEL LABERINTO





Títol: El corredor del laberinto
Escriptor: James Dashner
Editorial: Nocturna Ediciones
Pàgines:524p
Etiquetes: Aventura, acció, distopia
Saga: El corredor del laberinto, las pruebas, la cura mortal.
Pel·lícula: 19/9/2014


Imatge Portada:




MEMORIZA, CORRE, SOBREVIVIE.

«Bienvenido al Claro. Verás que una vez a la semana, siempre el mismo día y a la misma hora, nos llegan víveres. Una vez al mes, siempre el mismo día y a la misma hora, aparece un nuevo chico, como tú. Siempre un chico. Como ves, este lugar está cercado por muros de piedra… Has de saber que estos muros se abren por la mañana y se cierran por la noche, siempre a la hora exacta. Al otro lado se encuentra el laberinto. De noche, las puertas se cierran… y, si quieres sobrevivir, no debes estar allí para entonces». 

Todo sigue un orden… y, sin embargo, al día siguiente suena una alarma. Significa que ha llegado alguien más. Para asombro de todos, es una chica.

Su llegada vendrá acompañada de un mensaje que cambiará las reglas del juego. 



Us haig de dir que aquest llibre com que enganxa tant no em vaig fixar en les frases que m'enamoren, així que no n'hi han tantes com altres cops...


"Si no estuvieras asustado, no serías humano."

"Cerró los ojos, deseando poder despertarse de aquella horrible pesadilla."

"Todo pasa por una razón. Teneis que entenderlo"

"¡Le había prometido que le salvaría, que lo llevaría a casa! Se lo había prometido!"



Tenia moltíssimes ganes de llegir aquest llibre perquè feia molt de temps que estava a la meva wishlist. Però com que la pel·lícula s'estrena en res, vaig estar com una boja buscant a totes les llibreries la trilogia sencera. Com que no hi eren els vaig encarregar i em van dir: -7 dies com a molt i ja arribaran. 
Encara és hora que arribin! Vaig marxar de vacances i encara no havien arribat. L'altre dia a una llibreria de la ciutat on estiuejo els vaig veure! va ser com màgia!!! i els vaig comprar els tres -per fi-


Aquesta novel·la, m'ha agradat molt, però no m'ha arribat a emocionar del tot. Hi han novel·les que el que els fan brillar són els personatges o l'ambientació, o la trama etc... en aquest cas tot i que l'ambientació està molt ben treballada i és molt original, el que fa brillar aquest llibre sense cap mena de dubte és la intriga. Des del primer moment és el que ens fa continuar llegir sense parar. En alguns moments m'ha semblat que la intriga i les incògnites eren el millor de tota la història però en altres moments m'ha semblat que era el pitjor. A veure els que heu llegit el llibre ja sabreu de que us parlo, perquè podria jurar ara mateix que aquest llibre ha sigut el que m'ha deixat més intrigada, però el problema per el meu gust, és que l'escriptor triga moltíssim en explicar-nos tot. La majoria dels llibres es va sabent poc a poc ( et van deixant petites pistes, i tu ho vas deduint), en canvi  en aquest és tot al final BOOM! 500 pàgines esperant que m'expliquessin totes les incògnites i trobo que passa molt ràpid. 
Al llarg del llibre, com que l'escriptor no et dóna respostes a les incògnites, anava fent teories cada una mésdesbaratada que l'anterior.


La història en general és una mica confosa perquè en gairabé tot el llibre no saps gaire cosa sobre el perquè, ni com, ni res. Jo crec que l'escriptor ho va fer així perquè sentíssim el que els personatges sentien. Confusió, i no saber res del que verdaderament està passant. I és per aquest motiu que no sé si és el millor del llibre o el que el fa trontollar una mica. De totes maneres aquesta novel·a és art.

SPOILERS

Mai he sigut de plorar molt amb els llibres, sempre sóc d'ulls vidriosos i una sola llàgrima ( a exepció de Lleial que ha sigut el llibre que he plorat més de tots els que he llegit) i quan mor el Chuck, com sempre se'm van mullar els ulls. El que em va fer posar-me més trista va ser el comportament del Thomas, ja que li havia promès... tot allò... Però en realitat d'alguna manera sabia que moria, perquè en tots els llibres i pel·lícules on hi ha un nen "gordito" sempre acaba morint ( Exemple: El señor de las moscas). 

Al final de cada capítol és en plan OMG OMG OMG:
OMG els mapes són un codi
OMG volen que ho resolvem ja
OMG el laberint no té sortida
OMG les portes no es tanquen
OMG Maten una cada nit
OMG per fi veiem els "creadores"
WTF? CRUEL és bona????


FI SPOILER


El que he trobat d'allò més original i creatiu, i que ha donat al llibre molt ( a part de l'ambientació) el vocabulari que inventen els "clariaons" ( la gent que viu al claro). Ho trobo d'allò més divertit, i encara que pugui semblar una tonteria fa que el llibre brilli amb resplandor pròpia. Fuco, Pinjago, entre moltes d'altres.


Sobre la pel·lícula crec que em decepcionarà bastant, perquè primer de tot, la sala de mapes no és com la mostren, segon el laberint... no era com l'imaginava no sé si m'ho he imaginat jo diferent, però en serio no és així! Sobre els actors no vull dir res , primer vull veure com fan de Thomas, de Newt, de Alby, de Chuck etc... Ja faré una reacció a la pel·lícula. ( No crec que l'actor que fa de Thomas tingui un 45 de peu)


La veritat és que al acabar el primer llibre en lloc de deixar-te amb menys incògnites te'n obra 13848905840 més. Li tinc bastanta fòbia al segon llibre perquè tinc por del que m'hi pugui trobar. Tinc por que l'autor la cagui i li doni masses voltes. Però en aquets segon llibre ja podem veure més a fons l'etiqueta distopia. 




4/5 Angels!

En definitiva, un llibre que t'enganxa bestialment i que et deixa amb intriga fins a l'última pàgina, amb un escenari d'allò més treballat, un vocabulari molt original i uns personatges molt variats.

Heu llegit el llibre? Què en penseu del tràiler? Us animeu a llegir-lo?

:) Us espero als comentaris :)




dissabte, 9 d’agost del 2014

Ressenya: A dos centímetros de ti

Hey Angels!

Avui us porto la ressenya d'un llibre que van publicar fa poc a Espanya i que m'ha enamorat.




Títol: A dos centímetros de ti ( Només en castellà)
Escriptora: Elizabeth Eulberg
Pàgines: 304 p.
Etiquetes: Amor, amistat, realista
Editorial: Alfaguara
Imatge Portada:

Los chicos y las chicas pueden ser amigos. Digamos que Macallan y Levi fueron amigos a primera vista. Todo el mundo dice que los chicos y las chicas no pueden ser realmente amigos, pero ellos lo son. Y mucho. Quedan después del instituto, comparten miles de bromas privadas, sus familias están super unidas... Levi y Macallan son solo amigos y están felices así.
Pero claro los chicos no piden salir a Macallan por que piensan que está con Levi, y Levi pasa tanto tiempo con ella que casi no ve a sus novias. Así que un día comenzarán a preguntarse si no estarían mejor juntos. Aun que quizá eso lo complique demasiado todo...

¿Pueden los chicos y las chicas realmente ser amigos?
¿O están siempre a una pelea de no volverse a hablar nunca... o a un beso de encontrar el amor verdadero?



Me fuí a mi habitación hecho un lio. Solo tenia una cosa clara.
No hay quien entienda a las chicas-Levi

,Me dolía pensar en mi madre, pero cuando hablaba de ella sentía como si cobrara vida en mi interior-Macallan

¿Me perdonas, por favor, para que pueda perdonarme a mí misma?-Emily


Basta un simple beso para cerrarle la boca a un chico- Macallan

Sabía que amor era una palabra muy fuerte para alguien de mi edad, pero era eso, ni más ni menos, lo que sentía-Levi 

- ¿Me estás diciendo que tu vida es un asco sin mí? Doy por supuesto que estás citando a Kelly  Clarckson porque no puedes vivir sin una chica tan fuerte e independiente como yo a tu lado- Macallan

-Chicas
- Sí, somos alucinantes por naturaleza- Levi i Macallan


La diferencia entre lo que quieres y lo que necesitas-Levi

Me sonrió.El corazón me estalló en mil pedazos- Macallan




El que m'ha sorprès més d'aquesta novel·la és que ens explica la història de la Macallan des de que té 11 anys fins als 16 ( i el llibre és molt finet). 

La portada ens plasma ( per a mi) el lloc més important de tot el llibre: el parc Riverside, concretament als gronxadors... Allà hi passa de tot, hi veiem els dos personatges créixer. Veiem a la Macallan tal i com és: bonica i sobretot molt pàl·lida. El que em transmet la seva mirada és confusió i soledat.

L'edició està molt ben feta i cuidada. Per separar els paràgrafs en lloc de posar la típica sanefa, o un punt. Hi posen una regla de només  dos centímetres, d'acord amb el títol. Ho he trobat un detall molt simple però que a la vegada ja fa especial el llibre.  Al final de cada capítol, veiem una conversa entre la Macallan i el Levi en el present ( la història està explicada en passat i des del punt de vista dels dos personatges principals) que resulten sent molt divertides, amb els típics comentaris sarcàstics que tenen, que et farà enamorar-te més dels personatges i capficar-te de ple.

Encara no havia llegit cap llibre de l'escriptora, tot i que té dos obres molt conegudes com ara: El club de los Corazones Solitarios i Del material que están hechos los sueños. L'Elizabeth Eulberg té una senzillesa perfecte. 
Quan els personatges se senten frustrats, jo també ho estava. Quan se senten feliços  jo somreia amb ells... en serio amb la seva prosa va a conseguir que al llegir-me el llibre experimentés un munt d'emocions. 


Al llarg del llibre veiem molt bé l'evolució i la maduresa dels personatges, veiem els errors que cometen i com els arreglen, ja que la història passa des de que el Levi i la Macallan tenen uns 11 anys fins que arriben als 16. 
La relació que tenen al principi és la que tens tu amb aquell amic amb el qual tens les teves aficions preferides en comú. M'encanta, les seves converses sarcàstiques, com s'emocionen quan descobreixen que als dos els hi encanta la mateixa sèrie ( que ningú coneix) és una amistat perfecte. Però com no, la societat la intenta destruir poc a poc. Mica en mica que van creixent s'adonen que tothom els pren per parella ja que sempre van junts... Aquí comença una mica tot el problema... i comença a complicar-se tot... Deixeu-vos endur per aquests personatges que us enamoraran!

A veure, des de que llegim la sinopsi la gran pregunta és: Acabaran com amics o com a parella? I la veritat és que quan acabes un capítol et dius:
- Acabaran com amics seguríssim
Però... continues llegint i quan acabes el següent capítol:
- Acabaran com a parella
I així fins gairebé al final on ja es veu clar. A algunes persones que hagin llegit el llibre els hi pot  semblar una mica pesat la indesició que tenen els personatges, però jo la trobo perfecte i això encara fa més realista la novel·la. Perquè déu meu! és un amic que tens des de que tenies 10 anys! Una amistat molt valuosa! 

Els personatges m'han encantat, tot i que en alguns moments l'actitud del Levi... Déu meu! és tan complicat entendre les noies? No! SPOILER! Quan el Levi li diu a la Macallan que l'estima és molt bonic i perfecte, però quan la Macallan torna d'Irlanda i el Levi té parella... emm... Hola? FI SPOILER
Però des del primer moment connecten amb Buggy and Floyd ( la sèrie que tots dos són fans).

El final l'he trobat maquíssim amb el mateix sarcasme de la Macallan però amb una siutació completament diferent. 

Un llibre que ens ensenya per davant de tot el significat i el valor de l'amistat.




5/5 Angels!



En definitva, un llibre que et farà experimetar un munt d'emocions, des de  riure (molt),  fins a cridar de la frusrtació i a somriure de bona manera. Un llibre que se't farà molt curt i lleuger. 

L'heu llegit? Us crida l'atenció? Heu llegit algun altre llibre de l'autora?

:) Us espero als comentaris :)







dimecres, 6 d’agost del 2014

10 Raons Per Llegir

Hey Angels!

Avui us porto les... 

Per Aria365


1. Per poder viatjar. El viatge més barat, per menys de 20 euros i sense passar per a duanes, ni compartir seient d’avió amb un home que no para de roncar.

2. Per poder créixer com a persones i tenir més capacitat: Estudis demostren que la majoria de la gent que llegeix molt, té més memòria visual i fa menys faltes d’ortografia.

3. Per poder  descobrir nous mons i personatges.

4. Per poder conèixer gent que comparteix la teva afició, i “fangirlear” sobretot!


5. Per poder veure el món d’un altre manera ( hi ha llibres que ho fan això)

6.Per poder-te identificar amb els personatges , sentir el que ells senten, plorar el que ells ploren, somriure amb el que ells somriuen...

7. Per aprendre! Geografia ( per situar les ambientacions), els valors que transmet la història...  Aquí us deixo un vídeo per els amants de No està escrit a les estrelles on explica TOTES les metàfores del llibre, us ven juro que no en sabreu la meitat... Fins i tot la portada n’és una! ( En serio quedareu flipant quan s’acabi el vídeo)


8. Per poder “fardar” de estanteria, tots presumim dels nostres tresors... ( i poder-los olorar mm...)


9.Per frustrar-nos per algun final d’algun llibre ehem Rèquiem ehem Memòries d’Idhún ehem... ( seee... no és una cosa gaire positiva, però si no estàs frustrat per cap final i tots t’han encantat... vol dir que no has llegit gaire: no hauràs llegit ni la trilogia de divergent, ni la de memòries d’Idhún, ni la de Delirium! A què esperes?  perquè tot són trilogies?)

10. Per subscriure’s a blocs literaris! Com ara el meu: Angelstofly365! 

Quines coses afegirieu a la llista? Heu vist el vídeo? què us ha semblat?
Us considereu bons lectors?

:) Us espero als comentaris :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...